fredag 21 oktober 2011

Halvfabrikat - neeej!


Alltså halvfabrikat är verkligen inte något som jag använder mig av i vardagen - men nu är jag förkyldsjuk och då blev det ett undantag idag. Jag längtade efter något som kunde "överrösta" det onda i halsen, något starkt och gott.
Inte kunde jag drömma om att det skulle bli såååå gott!
Jag gjorde så här:
I med hela burkens innehåll (Mrs. Chengs Thai Red Curry) i en kastrull, tinade tre bitar av Coops Alaska Pollock i micron, saltade, rev limeskal ovanpå o några varv med vitpepparkvarnen och saltade - men det har jag redan sagt ju!
Drog av en del av ett knippe med färsk koriander o öste ner en tredjedel i kastrullen över burkinnehllet, resten hade jag på fisken.
Hackade en stor tomat och värmde den bredvid basmatiris som var färdigkokt och fryst med några "Suger Snaps".
Hyvlade färsk gurka i ena änden av ett STORT uppläggningsfat (som jag äter maten från - med PINNAR!)
Så hade jag i fisken i kastrullen med det halvfärdiga från burken - sedan blev alltihop klart samtidigt efter 3-4 minter.
La upp riset på mitten av fatet, öste kastrullinnehållet bredvid/på och den hackade o varma tomaten låg så fint i den andra ändan (med lite Sweet Thai Chilisås på).
Njöt - tro det eller ej - jag njöt och det var lagom starkt (kunde tänkt mig lite starkare, men ok tänkte jag förvånat att det smakade så pass som det gjorde.)
Jag stoppade in min färska chilifrukt och min nyinköpta "Green Curry" i kylen igen - och var förvånad över det.
Kanske att jag ska låta någon annan laga hälften av maten någon gång till i fortsättningen - åtminstone när jag är förkyldsjuk.
Allt för nu & Kramar till er

4 kommentarer:

  1. Det lät riktigt bra med halvfabrikat. Bra att "ta till" ibland! Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Monika Häägg: Ja, så överraskande bra. Ätit resterna idag = lika bara som igår:-)

    SvaraRadera
  3. låter härligt, jag älskar mat som är stark, helst massor av chili :P

    SvaraRadera
  4. Det lät väldigt gott.
    Hoppas att du snart är frisk igen.
    Kramar!

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!