(bilden från nätet)
Visst ser det ut som riktiga/vanliga pannkakor?
Men det är det inte alls.
Det är pannkakor gjorda på havremjöl. Var får man tag på havremjöl undrade en annan jag?
Det är bara att ta de vanliga havregrynen och mixa dem till fint mjöl.
När jag hade gjort det blandade jag havremjölet med ägg och extra äggvitor, mjölk, saltade lite och hade i några hallon/blåbär i smeten.
Därefter stekte jag dem så som man jag brukar.
Hur de smakade?
GUDOMLIGT!
(bilden från boken ISO-Dieten)
Jag hittade receptet i boken ISO-Dieten.
Det som är positivt med den är att den är glutenfri.
Inte för att jag är intolerant - men havre innehåller betydligt långsammare kolhydrater än vad vete gör. Det vet väl alla?
Det är inte heller något vitt socker eller annat sötningsmedel de här pannkakorna. Jag som älskar den där brytningen av salt och socker i vanliga pannkakor - men det ska jag säga att jag inte saknade sockret ett dugg.
Receptet till 1 portion kommer här:
1 dl havremjöl (alltså mixade havregryn)
2 ägg
2 äggvitor (jag sparade äggulorna, stekte dem sedan - gott till tonfisksallad mm)
1 dl minimjölk
3 1/2 dl hallon (eller andra bär)
Salt
Blanda äggen och mjölet. Häll i mjölken och en gnutta salt (jag tog mer än en gnutta) och rör till en jämn smet. Blanda ner några hallon i smeten. Stek två till tre små pannkakor i en liten teflonpanna. (Jag tog lite rapsolja i pannan!)
Servera med hallonen
Det blev fem stora pannkakor och jag orkade bara äta upp tre!
Det passar bra - då har jag två kvar till morgondagens frukost innan jag ger mig iväg till Bagarmossens Djursjukhus för att de ska göra en utredning av vovven Qillens mag- tarmproblem.
Gillar du också pannkakor?
Men, vilket himla bra recept! Tack!
SvaraRaderaJag är inte allergisk, men mår så himla mycket bättre om jag låter bli vetemjölet. Ska testa att göra de här pannkakorna någon dag. Undrar om det även går att baka bröd med det? Måste nästan testa det också.
Så bra! Det går säkert att baka på havremjölet - du får prova och berätta sedan.
RaderaGjorde pannkakor idag! Bytte ut det mesta av mitt vanliga dinkelmjöl mot havregrynsmjölet. De blev goda! Aningens stabbiga om jag hade i för mycket smet i pannan, och så gick de sönder lättare än vanliga, men jag kommer helt klart köra på det mjölet i fortsättningen - nu kan ju även jag äta pannkakor med gott samvete (och utan att få bråkande mage)!
RaderaFår se om jag orkar baka bröd någon dag. Återkommer med resultat i så fall :)
Bravo! Min erfarenhet var densamma som din - man fick ta lite mindre smet än annars.
RaderaVäntar med spänning på dina bakresultat :)