lördag 12 maj 2012

En MYCKET lycklig dag ...


 ... var det igår när jag tog emot och gav pussar tillbaka till min Älskade gammelhund Hector som bor kvar i Dalarna.Sedan jag senast för drygt ett halvår sedan pussade på honom har han tacklat av en del, han blir 10 år nu i sommar - och hans alltid annars så pigga ögon har mattas av ... Men han var så lycklig när matte kom förstås och svansen gick runt, runt och han pussades i ungefär en kvart utan avbrott. De senaste tre gångerna har jag trott att det är sista gången jag ser honom i livet ... men han har hittills gäckat det ofrånkomliga. Hoppas det blir så några år till!FÖRE pusskalaset med Hector besökte min bästis M och jag TÖRNSKOGENS KENNEL eftersom den ligger halvägs.
Det här är "spelkortskullen" och består av 5 st otroligt vackra o. jämna KORTHÅRS Collie.
Överst från vänster räknat: T. KING OF HEARTS (blå), T. KING OF CLUBS (blå), i mitten: T. ACE OF SPADES "Texas" (3-färgad), T. QUEEN OF DIAMONDS (3-färgad) och längst ner till vänster: T. JACK OF DIAMONDS "Prins Philips" (blå).


En av mina favoriter var T. KING OF CLUBS - en blå fin kille som inte kunde vara stilla utan kom skuttande mot mig när jag tog bilden ...

Men sedan blev han trött och sökte sällskap och värme hos "Kungen av Hjärter". Precis på det där viset som korthåren ofta gör, brummsuckade han belåtet när han hittat rätt ställning.

Men den som adopterade mig helt och hållet från det att vi kom - det var T. ACE OF SPADES "Texas" - han ville omöjligt vika från min sida och sedan ville han inte lämna min famn heller ... Men jag släppte ner honom ändå efter en lång, lång stund så att han fick sova mellan sin bror och syster.

    Nu var jag inte alls där på kenneln för att köpa någon valp! Nej syftet var enbart det att jag längtade så mycket efter att få vara tillsammans och gosa med KORTISAR överhuvudtaget. De är sååå speciella med sitt "språk" och det var det jag saknat så (ja, de flesta vet ju att min egen "Razz" dog helt oväntat i höstas av en akut sjukdom).
Nu råkade besöket passa in när det fanns en valpkull och det gjorde då rakt ingenting ... åh vad de luktar gott!På det här fotot här ovan finns en ung kille (T. BOSS IN MOTION "Bosse") och hans blick fick mitt hjärta att smälta. Han har precis blivit 1 år och är bland det stiligaste jag sett!

När vi fikade låg han och suckpratade på mina fötter. Då och då tittade han mig i ögonen - den där blicken ...


Den här fredagen tankade jag energi och det var den lyckligaste dagen på mycket länge och jag behövde den vekligen!


Allt för nu

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att höra att du hade en riktigt lycklig dag. Det värmer även mitt hjärta.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Helena: Då blir jag varm i hjärtat oxå! Kram

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!