måndag 25 juni 2012

Måndagsgöromålen ...

... startade med att klä sig för det gigantiska regnvädret. Qillen ville inte följa med - tror jag det så naken och barfota som han var. Men han fick inte bestämma - ut kom vi ändå och snabbt in igen efter uträttat ärende.


Att leka med kissemissen som jag köpte på den senaste kryssningen var toppen sedan - han äslkar den, gosar och bär omkring och jagar den.

Sedan var det dags att ge sig iväg till veterinären för vaccinationsspruta nummer två. Det gick så bra så - duktig "liten" kille som redan väger 9,5 kilo!

Där på kliniken köpte jag D.A.P i förhoppning om att han ska sluta spy när vi åker bil. 325 pix kostade den. Så på några minuter gick hela notan på strax under en tusing.


På eftermiddagen, efter att jag sprayat D.A.P i bilen åkte vi till Arken Zoo för att köpa hundfoder. Inget spy då!

Nu blev det lite mer än foder:
"Telefonnummerbricka" att ha i vovvens halsband, några hundtuggben av torkad hud, tio meters lina, GRATIS dentaltuggben och lite annat nödvändigt mums.
Och en vattenskål att ha i bilen, en sådan med skvimpskydd. En sån är bra sa Qillens uppfödare. Men då sa jag att  korthåriga Collies brukar vara där med sina nosar och då ... men jag köpte en iallafall. Åkte hem, fyllde på vatten och med tillförsikt om att inget skulle hända ställde jag ner skålen på köksgolvet.
Fram kom en kortisnos och slurkade i sig vattnet så fint. Tänk att den funkar hann jag tänka. Det blir toppen att ha den där skålen i bilen så att vovven slipper vara törstig - SEKUNDEN efter låg jag på alla fyra för att torka upp allt jävla vatten som flöt och flöt in under frysen ... Nåja nu är det torrt igen.Efter dagens äventyr slocknade en liten en med kissemissens tass i sin mun. Så bedårande - eller hur?

                                                                    Allt för nu

2 kommentarer:

  1. han är en riktig raring, din valp.

    SvaraRadera
  2. Åsa: Det har du så rätt i! Han är en sann glädjekälla.

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!