lördag 24 mars 2012

Så här är det nu ...


... att den blonda flickan på bilden är min mamma ...bilden är tagen under en period av hennes liv när hon var väldigt, väldigt lycklig och det är jag så glad över.
Igår kväll kom det två poliser och ringde på min dörr för att berätta att hon hittats död hemma på golvet i sitt sovrum ... Hon blev 85 år.
Idag har jag berättat det sorgliga beskedet för mina båda barn och av en tillfällighet var det redan bestämt sedan tidigare att jag tillsammans med mina barns far skulle till min dotter på middag - det var underbart skönt att få vara tillsammans med en del av familjen ...
Nu måste jag försöka förstå det här ... den här nya situationen ... och jag har en del "att ta reda på" eftersom jag numera är ensambarn ...
Det är en sak med allt det praktiska ... mina barn kommer givetvis att hjälpa till - såklart. Men när jag kliver innanför tröskeln där hemma hos mamma på måndag ... ja, ... då är det som att "göra upp" med ett helt liv ... mitt liv och mammas och det har inte varit en dans på rosor precis ...
Jag vill möta det här ensam - ingen annan kan förstå ... äntligen nu kommer tårarna - det är skönt med en blogg ändå ... men jag har paus ... jag vet ... men jag ville ändå berätta för er ...
Allt för nu

24 kommentarer:

 1. Kram! Och en kram till. Bara för att du behöver det. <3

  SvaraRadera
 2. Kramar till dig i massor, Oavsett hur det har varit så kommer det mycket känslor när ens mamma inte längre finns. Det är jobbigt men nödvändigt för sin egen skull att gå igenom hennes saker(liv). Gråt, skratta åt minnen, var arg......det är en process man behöver.
  Gjorde det för några år sedan. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är tunga dagar du har framför dig. Att säga adjö och att göra upp med det förflutna är nog oundvikligt för oss alla, förr eller senare. Jag hoppas att du klarar det på det bästa sättet som det är möjligt för dig.

  Det är skönt att ha sin familj bakom sig någonstans, för de är de som finns kvar i din framtid när du har tagit dig igenom din dåtid.

  Många varma styrkekramar från mig till dig! ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 4. Åh, mina tankar är hos dig idag... Kram

  SvaraRadera
 5. Usch. Många kramar till er allihopa! ♥
  Kom att tänka på den här videon när jag läste: http://www.youtube.com/watch?v=zlDNvUebe7Y

  SvaraRadera
 6. Åh, vad sorgligt ... både att hon är borta och att det "inte alltid varit en dans på rosor". Hoppas att det känns bra i hjärtat när du gått igenom allt. Stor, varm kram får du från mig.

  SvaraRadera
 7. Så otroligt tråkigt Ebba. Önskar dig styrka och stöd i din sorg.

  SvaraRadera
 8. Usch så ledsamt. Jag hoppas du finner mycket tröst och styrka hos din familj och att det finns fina minnen och skratt mellan tårarna.

  SvaraRadera
 9. Åh, vad sorgligt att höra, Ebba. Jag tänker på dig, kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Nina: Åh vad den värmde - vet att du delar med dig av egen erfarenhet:)) Kram

  SvaraRadera
 11. AnnJo, Annika: Jag förstår precis vad du menar - och det känns inom mig att du redan har gått igenom det som jag nu har framför mig. Kram finaste du!

  SvaraRadera
 12. Anneli: Ja, så är det att vi får lov att göra upp med det vi upplevt - jag känner din empati:)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Susanne B: Jag känner det - tack rara du! Kram

  SvaraRadera
 14. Vargen: Tack för fin varma omtanke som omsluter mig:))
  Kram

  SvaraRadera
 15. Helena: Tack för din stora varma kram - den gjorde underverk:))
  Kram

  SvaraRadera
 16. Annika: Du ska veta att jag känner din omtanke - tack! Kram

  SvaraRadera
 17. Lilja: Sådan fin tankegång du har! Nu har jag tänkt och kännt efter - det som gläder mig i minnet är när mamma sa: "Ja-a?" med en slags förväntan i rösten. Det ska jag aldrig glömma:))

  SvaraRadera
 18. Åsa: Tack för din omvårdande tanke:))

  SvaraRadera
 19. Malin: Ja = Kram till dig oxå!

  SvaraRadera
 20. Åh, vännen, vet hur det känns. Livet blir aldrig detsamma. Så mycket död du har varit med om sista tiden. Hoppas att det vänder och att ditt liv blir ljust, lyckligt och smärtfritt! Tänker på dig!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 21. Sänder en varm kram till dig. Kommer snart själv att befinna mig i din situation, det känns konstigt att veta om att slutet är nära för en kär närstående. Det är faktiskt skit-tungt. Förlåt kraftordet. Jag hoppas du känner värmen i kramen jag skickar dig :-)

  Kram Helena/Franska liljan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena: kanske är det så att vi möts i sorg du och jag?
   Det gör mig ont att du nu snart åter befinner dig i livets skugga.

   Jag tar med glädje emot din kram och dina styrkeord:))

   Gråt nu utav bara helvete om du känner att det är det rätta - träng inte undan det onda. Nu kanske du får stå ut med mina starka ord och känslor - men jag tror mig veta att om det är någon som förstår så är det du.

   Stor styrkekram till dig<3

   Radera
 22. Kim: Vad du är rar min vän:)
  Ja det verkar vara så här nu en tid med många dödsfall, hoppas precis som du att det blir annorlunda inom en snar framtid.
  Allt gott till dig & kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!