fredag 30 mars 2012

Livet fortsätter ...

... och jag tog en paus från mina nya plikter som dotter till en död mor igår eftermiddag.
Jag blev ompysslad hos frissan - så ljuvligt - och hon gjorde något som jag inte varit med om på ett halvt liv och lite till.

Efter färgningen och klippningen så blåste hon håret lite grann och sedan RULLADE hon det på spolar och satte ett hårnät på.

Sedan blev jag satt under hårtorken - precis det jag behövde och jag blev varm rakt igenom hud och kött för första gången på nästan en vecka.

Jag fick en tjusig modellfrisyr, kände mig så fin. Ute regnade det för fullt (det gör det alltid när jag varit hos frissan!)

Innan jag och min bästis M kommit fram till restaurangen som vi planerat att gå ut att äta på så var håret spikrakt. Men det gjorde inte så mycket för vi hade en mysig kväll och åt en massa god mat.

Imorgon är det dags att ta tag i att röja i min mammas lägenhet - min dotter supportar, kommer att ta tag och kämpa tillsammans med dig. Glädje! Värme! Kärlek!

Allt för nu

10 kommentarer:

 1. Roligt att du fick lite avkoppling hos frissan. Synd bara att frisyren regnade bort sedan :-(

  Hoppas det går bra imorgon, skönt att ha dottern vid sin sida. Take care!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är så välbehövligt med lite avkoppling när det är så tungt runt omkring.

  Sänder mina varmaste tankar och kramar till dig. Vet tyvärr hur det känns att städa igenom en förälders saker. Det är fyllt av tunga minnen, men även ett och annat glädjefyllt minne kan poppa upp. Skönt att ha sällskap.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig avkoppling för dig! Det är inte roligt att gå igenom sin mors saker. Fast det händer att det mitt i sorgen dyker upp ett leende, när ett föremål ger ett minne om flydda, gladare tider. De där stunderna i sorgen värmer och gör att det blir lite, lite, lite lättare. Avundas dig inte... Många kramar Kim

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt att du fick en sådan underbar dag! Den var du verkligen värd. Hoppas att du samlade på dig styrka att ta dig igenom det du måste.
  Många kramar!

  SvaraRadera
 5. Helena: Så underbart att bli ompysslad när behovet är stort.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Nina: Kan skriva under på vartenda ord - och jag fick skratta så att jag höll på att pinka i brallan - oslagbart:))

  Ledsen att du fått lov att gå igenom samma sak. Jag har ändå klarat mig länge nog - mina föräldrar blev båda 85 år och pappas dödsbo levde jag bara i utkanten av ...

  Kram

  SvaraRadera
 7. Kim: Ja så skönt det var - hela eftermiddagen och kvällen - njöt verkligen - kanske ännu mer än vanligt pga omständigheterna.

  Nog blev det både tårar av glädje och sorg:))

  Egentligen är det ju "onormalt" att få en sådan inblick i en annan människas liv - det får man ju aldrig i livet annars.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Anneli: Så fick jag njuta av att bli ompysslad på alla upptänkliga vis - hon är en skatt min frissa:))
  All vila som kan åstadkommas kommer till nytta under de dagar när energin läcker mer än vanligt - det är skönt att sådan dagar finns.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Det var du värd. Du är stark. Kram

  SvaraRadera
 10. Malin: Tack raraste du:)
  Hoppas du har rätt - det är alltid lättare att stå mitt i striden än att granska sina skador efteråt och börja känna efter.
  Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!