onsdag 13 mars 2013

Vår omvälvande dag på min dag ...


 
... började redan vid 06.00 med ett sms-grattis på födelsedagen, ett tel.samtal och sedan har jag överösts med flera sms-gratulationer och postkort. För att inte tala om hur många som grattat mig på FB. Jag blir ödmjuk över Er generositet och jag tackar Er alla.
 
Jag blev sedan rörd till tårar när jag öppnade kuvertet från min dotters familj.
 Lilla dotterdottern Ida hade textat mitt namn så fint, så fint (hon är bara 4), hon hade valt det köpta kortet till mig, sin mormor och sedan låg det en vacker teckning bakom kortet som var undertecknad, eller övertecknad kanske det ska vara, med hennes namn.
 
Teckningen föreställer: Regnbåge, sol och banan enligt den lilla konstnären.
 
 
Vi, Qillen och jag åkte till Bagarmossens Djursjukhus på förmiddagen eftersom han haft återkommande magproblem med blödningar.
 
 

 
Kolla ett så fint bandage han fick efter blodprovstagningen.
 
Jag måste berätta att Qillen var dagens stjärna även om det var jag som fyllde år.
 
Han satt där på det höjbara undersökningsbordet utan att darra (ja, vi tränade fyra gånger innan veterinären kom in i undersökningsrummet ...) och sedan höjde veterinären upp bordet som om det var en hiss.
Och Qillen han satt där han satt, lugn som en filbunke. "Vetten" klämde och kände överallt.
 
"Vetten" gick och in kom en skötare som skulle raka hans ben och sätta en nål till de tre rören som skulle tas med blod.
Vad gjorde dagens stjärna ... ingenting han bara satt där som Ferdinand och luktade på sin mattes hår. När sista röret fylldes på så la han sin långnos på min nacke och suckade stilla.
 
 

 
 
Han fick sedan hoppa ner från undersökningsbordet och en sekund senare så tyckte han att det tjusiga bandaget skulle bort ... bort ...

 
Här visar stjärnan för dagen sitt stiliga ben efter rakning och nålstick
 

 
 
Eftersom jag fyller år idag så fick Qillen en present - en gräsandshane som tutar istället för piper som de flesta andra hundleksaker gör.

 
Och han älskade anden på en endaste gång.
 
"Ska du inte ta anden matte?" säger hans blick, eller hur?
 
 
PS Man kan se på bilderna att Qillen gått ner nästan 5 kilo sedan 2 februari. Jag befarade att han skulle bli inlagd idag för att få vätska och näringsdropp ... men han fick följa med hem igen ... så lycklig jag blev över det, en bättre present kunde jag inte få idag DS

6 kommentarer:

 1. Grattis igen! Och vad fin Qillen är. Har ni kollat där det med kosten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen Annika! Ja, Q är så fin. Ännu har det inte varit aktuellt att kolla kosten, det får bli en senare fråga. Nu när han är under utredning i ett större sammanhang inväntas provsvaren först. Det skickas fler prover, inte bara blod bl.a. till Tyskland för analys, där är de bra på att hitta encelliga parasiter typ amöbor. Jag hoppas på ett positivt svar, att det är en amöba eftersom det är det enklaste att bli frisk ifrån, med antibiotika Flagyl i dubbel dos under en längre tid. Min förra hund hade det en gång därför vet jag det.
   Ang fodret så ska Q äta ett specialfoder under minst en månad, oavsett vad proverna visar - sedan får vi se ...

   Radera
 2. Grattis fina vännen! Åh, jag skulle messat men det for helt bort ur huvudet med tusen andra saker och så jobba till sena kvällen. Hoppas du haft en riktigt fin dag. Fin uppvaktning har du ju fått minsann och så fick Qillen följa med hem - bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack raraste Helena för din omtanke!
   Det var verkligen en fin present att Q fick följa med hem igen.
   Vad roligt att vi får träffas på Annikas releasefest - men vi ses nog före det :)
   Kram

   Radera
 3. Underbart! Stort grattis här också!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Tack ännu en gång Anneli - det är nästan så att man kan tro att jag fyller jämt, men jag blev bara "2"
  Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!