fredag 28 oktober 2011

Idag har jag hämtat hem ...

(bilden hämtad från nätet)
... urnan med askan efter "Razz", KORAD SE UCH ONE WAYS HERR NILSSON.

Jag fick ett så fint bemötande hos veterinären - vilken skillnad mot för 10 år sedan, när jag hämtade urnan med "Kompis" aska. Han dog på Bagarmossens djursjukhus och vid disken där var det som ett snabbköp ungefär när jag hämtade. Hon skickade fram den, sa varsågod och inget mer.

Idag bad "hon" mig komma in på ett rum - som råkade bli samma som där "Razz" somnade in. Det gjorde mig ingenting, jag menar negativt då - utan det kändes bra-a. Blev stämd till eftertanke under tiden hon gick iväg och hämtade urnan. Sedan trodde jag att det bara var för mig att gå. MEN, då tog hon sig tid. Pratade om att han var ju så pass ung och så sorgligt.

Vi pratade en riktigt lång stund, jag rördes förstås till tårar - men inte mer än att jag kunde prata samtidigt (vilket varit en omöjlighet den senaste tiden eftersom rösten påverkats av trycket i gråthalsen när jag samtalat). Hon berättade om en av sina hundar som tidigare oxå sjuknat in med liknande snabbt förlopp och att det var svårt att förstå att hunden varit så sjuk som den var utan att visa ännu mycket starkare symtom.

Jag hade cykeln (har ingen bil nu) och lastade på påsen med urnan i cykelkorgen. Bromsade in vid ICA, tog korgen med alltihop med mig in och handlade middagsmat. Groteskt kanske någon tycker - men det var bara jag som visste om det, hade ingen skylt där det stod vad jag hade med mig i affären. Tänker inte berätta offentligt vad jag gjorde när jag hämtade "Kompis" urna - tror att det bara är familjen som vet ...

Vad ska jag göra med "Razz" aska sedan då? Det vet jag inte ännu ... får visa sig längre fram ... nu är jag i en process.

Någon som undrar vad avlivning + separat kremering kostar?

Inte billigt, ungefär detsamma som halva inköpspriset på en rasvalp ... men jag har fått hjälp från en annans portmonä.

Allt för nu & Kramar till er


9 kommentarer:

 1. Vargen: Gulledej:-) Tack & Kram

  SvaraRadera
 2. Anneli: Så söt du är:-) Tack!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket fint avslut hos veterinären. De är personer som verkligen förstår hur det är att mista en älskad hund. Så fint... Skönt att du fått hem Razza igen. Minns en vän till mig som också tog hem urnan efter sin hund. När jag hade sovit hos dem första natten frågade hon om jag och "hunden" (hon sa hundens namn) hade sovit gott. Jag såg lite undrande på henne. Då berättade hon att jag hade sovit i sällskap av urnan med hundens aska. Kändes lite otäckt, varför förstår jag inte. Men de övriga kvällarna sa jag godnatt till hunden och godmorgon när jag vaknade...
  Tänker på dig. Många, många kramar från Kim vars tårar trillar nedför kinderna just nu

  SvaraRadera
 4. Jag har tänkt och funderat på var Razz ska få sin sista vila och varför inte i hans älskade skog där vi bodde förut? PoK Dotra

  SvaraRadera
 5. Kim: Ja det var så fint - vi kramade om varandra innan jag gick därifrån - blir ett fint minne att bära med mig.
  Kan förstå din känsla med urnan. "Kompis" urna hade jag i min garderob nästan i ett halvt år (han dog på julaftonen) innan det blev bestämt var han skulle begravas.
  Jag tänkte att jag skulle ställa Razz urna högst upp på bokhyllan - men då kanske ngt barnbarn får för sig senare att klättra upp å ta ner den. Bättre att ha den inne i ett vitrinskåp så att de kan titta på den om/när de vill tills han ska begravas.
  Jag förstår att du gråter över det oundvikliga, vi är många som gör det.
  Tack för dina tankar på mig rara du<3
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 6. Dotra Mi: Ja tanken har föresvävat mig. Som du säger skulle det nog vara tänkbart där.
  Det finns ett flertal platser:
  Du vet där han försvann när han var ett år, vid tjärnen och jag aldrig trodde att jag skulle se honom något mer. Jag är så tacksam för de övriga 6 åren vi alla fick tillsammans med Razz - de är som en gåva.
  Eller vid B-backen som jag kallade för 'bebisskogen' där vi var flera ggr/dag när han var valp o nästan dagligen senare.
  Eller längre uppåt mot I-hyttan, det som jag kallar mitt "Drömställe".
  Jag ska tänka över ditt förslag - lär inte bli aktuellt innan vintern. Men det kan bli ett fint projekt till försommaren/sommaren kanske?
  Tack älskade Dotra Mi<3 PoK

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!