söndag 30 oktober 2011

Planerat ...


... varit smart. Lagat mat, åt en portion av den i fredags. Gjort matlådor. En till lördag. En till söndag.
Frigjort redigeringstid.
Såsen var en 'färsk' ABBA produkt i en påse, låg bredvid laxen i butiken. Dyrt. Köpte den och färska laxen ändå. Tog ett knippe färsk koriander i grönsaksdisken till Thaisåsen. Kostade på.
Fredagkväll: Hjärtklappning in masse. Benen som stockar. Kollade innehållsförteckningen på påsen. Lugnt, tålde allt.
Lördagkväll: Inbillade mig nog bara igår, inte så farligt. I med ny matlåda i magen. Inte så mycket hjärtklappning. Så det var bara inbillning. Vad du ska hålla på Ebba!
Söndagmorgon: Får inte upp ögonen. Sköljer med kallvatten. Speglar ansiktet. Plufs, plufs. Gurkskivor. Helspegel i hallen. Hela kroppen plufs, plufs. SVÄLLD. Benen - oohhh ... Promenad.
Söndagdag: In med resterande matlåda i frysen. Snåljåp. Fram med Alaska pollock, tina långsamt. Googla: vätskedrivande. Koka 1 L vatten, 3 lagerblad o. 5 kryddnejlikor i 5 min. Sila av. Drick varmt el. kallt. Dricker snabbt upp 7 dl. Blir inte ens kissnödig!
Söndageftermiddag, nya planer, allt från grunden: Sjuda fisken i LÄTTsaltat vatten, koka färsk fänkål, morot, palsternacka, citronskivor, limeskiva, tomater, chiliffrukt. Salta, tveksamt. Hoppas på att få kissa före kvällen iallafall.
Frigjord redigeringstid? Nej inte så särskilt = mått pyton.
Allt för nu & Kramar till er

6 kommentarer:

 1. Nää? stackars dig! vad kan det ha varit?? hoppas du mår bättre snart! Kramar <3

  SvaraRadera
 2. Det låter som om det ändå var något i maten du inte tålde. Hoppas verkligen du mår bättre nu!
  Många kramar Kim

  SvaraRadera
 3. Katarina: Tack! Skulle kört med ett säkert kort förstås. Klumpigt att prova ngt nytt när tiden är knapp o jag MÅSTE prestera. Kram

  SvaraRadera
 4. Kim: Ja, sannolikt var det så. Antar att salthalten dessutom var skyhög, men det smakade inte särkilt salt o jag saltade inte laxen någonting.
  Mår något lite bättre. Händerna är iskalla, har mohairvante med avklippta fingertutor på.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vad jobbigt och tråkigt. Hoppas att du snart är i full gång igen :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Anneli: Tyvärr, är det ju så att det inte alltid är på topp. Men det där vätskedrivandet startade mycket tidigt i morse - tycks funka:-)
  Kramar

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!