onsdag 1 februari 2012

Manusläsning i annat format ...

... blev det verkligen när jag läste den i min iPhone. Att jag gjorde det berodde på att ryggen värkte och jag la mig en stund på soffan men kände att jag ändå ville vara effektiv. Jag läste texten högt i det manus ("HÄNDA") som jag just för tillfället skriver på.
Njae - det hackade i läsningen, måste formulera om en del meningar och kapa första delen av inledningen.

Efter en stunds läsning och funderande gick ögonen bokstavligt i kors. Behövde gå ut och se på något annat. Gick upp på höjden, ja den är verkligen ganska hög. Tog en bild (den översta) ut över hela Stockholm. Åh - vad jag älskar min stad.

Tyvärr försvinner en del av verkligheten på fotot - men någonstans på mitten där så finns faktiskt Globen - lovar och svär att det är dagsens sanning.


På kanten av höjden ståtar vackra kala vinterträd. Dem kan jag aldrig titta mig mätt på trädfreak som jag är.
På den här bilden har det blivit ett litet färgfenomen, om du ser den blå punkten och det gröna som ligger som ett mjukt band som försvinner i vänsterkanten.
Här kan man också se toppen på höghustaken bakom träden - då förstår du att jag är en bra bit upp på toppen.

Sedan vände jag ryggen åt de stilfulla träden och gick (inte åkte) nedför pulkabacken på andra sidan. Bra balansträning kan jag lova och jag ramlade inte en endaste gång. Puh ...
Att jag hade manustexten i min iPhone beror på att när jag skrivit en stund på datorn så skickar jag ett mail till mig själv - sedan öppnar jag bilagan i mobilen.
Ett utmärkt sätt att se texten på ett annorlunda sätt som gör att fel och sådant som är ologiskt framträder tydligare - ja faktiskt trots att texten är ganska så minimal eftersom jag inte heller vänder på telefonen utan har den i normalläge.
Har du något bra trix för dig för att se din egen text ur annat perspektiv?
Allt för nu

10 kommentarer:

 1. Ett annat knep för att kunna läsa (och samtidigt backuppa) sin text är att spara den i tex dropbox, som du laddar ner på datorn och sedan som app i telefonen. Mycket praktiskt tycker jag :) jag läser mest min text på datorskärmen eller i pappersformat, men jag tycker till skillnad från de flesta att det inte är så stor skillnad. Det vore kul att skriva ut den i två 'spalter' på bredden som om det vore en bok:)

  SvaraRadera
 2. Vilka helt underbara bilder!

  Jag skriver ut med breda marginaler och läser det i ett annat rum än där jag skriver. Att byta miljö när man läser brukar vara bra.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Kati: Aldrig använt mig av dropbox - sparas det automatiskt då tro?
  När jag sparar på mailen måste jag ju vara aktiv själv.

  Jag tycker det är stor skillnad att läsa på papper.

  Men att fixa det där formatet på bredden ska väl kunna fixas?

  PS Det är tomt utan dina bloggar. Ny på G? DS

  SvaraRadera
 4. Anneli: Oh - tack - jag tycker det är så roligt, så roligt att fota:)

  Det där med miljön kan nog göra sitt vissa gånger - måste prova det!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Om du skriver/redigerar/ändrar i manuset i dropboxdokumentet så sparas och backuppas det så fort du klickar spara. Det fina är att om datorn skulle haverera (gud förbjude!) så kan du komma åt dina dokument från vilken dator som helst. Jag brukar spara på ett usb-minne också, för säkerhets skull. :p
  Vad gulligt sagt av dig :) vet inte, just nu är det ingen blogg på G, men man vet aldrig. Förlåt om jag bara försvann så där, men jag kände mig så himla omotiverad så det var inte sant.
  När det gäller läsformatet kan du enkelt ändra det genom att gå in på "visa" och sedan välja "helskärmsläsning" (detta är word 2010, det enda jag känner till) så ser du sidorna som boksidor, iaf på skärmen. Jag tror säkert man kan skriva ur på det sättet med. Annars går du in på sidlayout och väljer "orientering" och sedan "spalter" så borde det ordna sig :)

  SvaraRadera
 6. ps jag provade med det sista alternativet och det gick utmärkt, men man måste ställa tillbaks marginalerna till ursprungsläget innan man delar in det i två spalter, annars ser det väldigt konstigt ut :)

  SvaraRadera
 7. Kati: Ja det där med att spara gör jag ju oxå manuellt så att säga.

  Jag har en gmailadress och kan öppna mina mail på vilken dator som helst - jättebra.

  Kul att du provade och tack för tipset med marginalerna.

  Roligt att du fortfarande kommenterar iallafall på bloggarna:)

  SvaraRadera
 8. Vilka tjusiga träd! Då har vi en gemensam passion. Jag tycker nämligen också att just träd är så fina, tycker bättre om dem än om ängsblommor, t. ex.
  Tack för tipset om att läsa manuset på detta lite annorlunda sett - bra.

  SvaraRadera
 9. Vilka tjusiga träd! Då har vi en gemensam passion. Jag tycker nämligen också att just träd är så fina, tycker bättre om dem än om ängsblommor, t. ex.
  Tack för tipset om att läsa manuset på detta lite annorlunda sett - bra.

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!