torsdag 24 november 2011

Spara på tid och kraft ...


... på lång sikt tänkte jag idag när jag fick valpvakt så att jag kunde fylla på förråden med kyl- speceri- skafferivaror, tvättmedel, toapapper, läppstift, mediciner o mycket mer. TACK Anna & Leah<3
Tusenlapparna fladdrade kan jag säga - men å andra sidan kommer det att dröja tills jag behöver valpvakt igen ... spara tid och kraft var ju dagens motto!
När jag kånkat in allt jag handlat - fy vad tvättmedel är tungt - och plockat in alla varor där de skulle vara så strejkade ryggen (väntat, såklart) - så var jag rejält hungrig. La mig med kurrande mage på soffan o undrade vad jag skulle hitta på för mat som gick snabbt så att jag återigen kunde hålla dagens motto.
Kom att tänka på ett recept jag hittat någonstans och klippt ut.
Se bilden - där det fanns en SUPERSNABBB OMELETT I MIKRON. Tänkte: "Äh - det där funkar väl inte alls."
Men jag testade och den blev jättebra! På ett annat fat värmde jag två tomathalvor, zucchiniskivor i lite vit balsamvinäger, seltin, vitpeppar o oregano. Ovanpå (när det var klart) la jag färsk spenat o ringlade på lite olivolja.
RECEPT:
Knäck 2 ägg i en STOR skål. Vispa äggen lätt. Tillsätt 2 msk vatten. Krydda med 1/2 krm salt o lite vitpeppar. Strö 1-2 msk riven ost (jag tog 10% lagrad svecia).
Tillaga i mikron på full effekt cirka 1 min, rör om och tillaga ytterligare cirka 1 min.
Så här i slutet på dygnet känner jag mig glad över min tanke på att spara tid och kraft ... Kommer jag att använda mig av när jag är i skrivkoma längre fram och behöver något snabbt att äta:-)
Allt för nu & Kramar till er

3 kommentarer:

 1. Omeletten låter supergod! Jag älskar att storhandla och fylla frys, kålskåp och skafferi. Känns tryggt på nåt vis:).
  Du kan köpa flytande tvättmedel om du vill. De är oftast drygare och väger inte alls lika mycket som pulver (antar att det var det du köpte?)
  Kram och puss!

  SvaraRadera
 2. Maria: Den ÄR god - gjorde en till idag:-)

  Jag har provat flytande men tycker det blir kladdigt. Tack för din omtanke.
  Det bästa jag har gjort i tvättmedelsväg var att köpa en hemleverad STOR hink med många kilo, som alltså kom hem till min ytterdörr. Men det kostar en del så ...

  Puss & Kram

  SvaraRadera
 3. jag hade ingen aaaning om att man kunde göra omelett i micron! :o man lär sig nåt nytt varje dag.

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!