onsdag 14 december 2011

Annan ingång!

Här sitter jag i startgroparna för att redigera mitt manus 2 (Trappan) innan jag skickar iväg det för lektörsrespons. Den senaste månaden som gått efter det att jag skrev klart det här råmanuset har det kännts som om synapserna i hjärnan tagit ledigt. Det har varit tomt, tomt, tomt. Men jag har tagit det med ro, tänkt att kopplingarna vaknar väl när de vilat färdigt. Nu är de på G igen!

Igår startade jag med att använda Words sökfunktion för att byta ut sådana ord som typ: "började" och fann 22 st - bara - måste jag säga!

Idag kopplade synapserna helt fel. De halkade in på manus 1 (EJ VEK) !!! Nej, nej - sa jag - var tyst därinne, nu håller jag ju på med 2:an. Men det gick inte att täppa till flödet när det forsade på som ett värsta Niagarafall. Okej då jag ger mig, flöda på nu då´ra:

Du ska ha en helt ANNAN INGÅNG på 1:an (EJ VEK).

Jaha?

Du ska lägga krutet enbart på huvudkaraktärens upplevelse och inte på att det blir en slags hämndhistoria. Skit i din tanke på att låtsas få till en slags relationsroman med spänning. Gör om hela alltet, använd naturligtvis massor som du redan skrivit men glöm den förra ingången, DÅ kommer det att bli spännande.

Hur då?

Använd den delen som du själv tycker allra bäst om.

Jaha - den med min nästan dolda humor?

Precis - nu är du på rätt väg! Gå till den INGÅNGEN så grejar sig resten och skriv om slutet.

Nu förstår jag! Kan du vara tyst nu så att jag kan få vara ifred med 2:a manusets redigering?

Kanske att jag viskar lite grann bara under tiden - du kan göra några stolpar då och då.

Så blev det nästan tyst, det har pickat till i synapserna ibland under dagen och det får jag vänja mig vid antar jag.

Jag kan tillägga att jag inte en endaste gång tidigare varit inne på en ANNAN INGÅNG - jag vet inte riktigt heller varför de här nya tankarna dök upp. Kanske för att manus 1 (EJ VEK) blivit refuserat av flera förlag - utom två. Ett förlag kan inte riktigt bestämma sig - det andra har jag inte hört något ifrån på ett helt år.

Allt för nu & Kramar till er


2 kommentarer:

  1. Skönt att vara på gång igen :)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Anneli: Verkligen - det har varit lite torftigt. Men nu pockar det på som bara den:-)
    Kramar

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!