tisdag 6 december 2011

Lugnt ...

... hann jag precis skriva innan lilla "Princess" kissade på mattan. Hmm ... annars har vi haft en lugn eftermiddag och förkväll. Det finns orsaker till att hon inte ens har orkat bita i mina fingrar sedan lunch.

Det var meningen att vi skulle sova till 08.00 drygt - men 06.20 började det evinnerliga gatuarbetet utanför vårt sovrumsfönster. "Princess" kurade ihop sig bredvid min kudde och försökte somna om, jag gjorde detsamma men på kudden. Vi låg kvar i sängen så länge det gick. Åt sedan en långsam frukost.

Jag hade planerat att vi skulle ta bussen till veterinären för att hon skulle få sin 2:a vacc.spruta. Men jag skippade bussturen och promenerade istället i solskenet. På marken låg det några frön med snö, det tyckte lilla valpen om och nosade förtjust.

Eftersom jag har bytt hundras efter att "Razz" dog - har jag också bytt veterinär, men mottagningen är densamma. Men det är inte pga dödsfallet som jag bytte, utan för att "Princess" uppfödare 'alltid' gått till den jag nu har - för att den veterinären kan rasen Chinese Crested så bra redan.

Ännu en gång hamnade jag i samma mottagningsrum (de har 4 st) som Razz somnade in i, men det gjorde mig ingenting - jag var ju i det rummet när jag hämtade hem hans aska och det var okej då med.

"Princess" var så duktig, sa inte ett pip när sprutan stacks in i nackskinnet eller när hon fick antikennelhostmedlet i näsan.

Veterinären Inger kände igenom kroppen, ena knäet på bakbenet var lite "löst" men det var inget att oroa sig för, sa hon. Hoppas det stämmer. Inger kontrollerade också de kliande mjölktänderna som verkar ha kommit upp allihop, men de kommer lite kors och tvärs i fram. Kommer nog att rätta till sig när de permanenta tänderna kommer - men jag måste hålla koll på att de nuvuarande verkligen lossnar sedan - annars blir det ett extra veterinärbesök fick jag veta.

600 spänn är ganska dyrt för ett så kort vet.besök tycker jag! Men det var inte det jag skulle berätta utan att det varit så lugnt och skönt idag som omväxling.

När "Razz" var liten valp höll han aldrig på och bet i händerna - i efterhand förstår jag att den delen av uppfostran tog "Hector" (min andra hund som bor kvar i Dalarna) hand om. Han tuktade "Razz" med hårda nypor - inte tänkte jag på då att han gjorde ett så gott jobb som vi människor slapp. Skulle inte vara så dumt att ha "Hector" här nu ska jag säga!

Det var också lätt att få "Razz" rumsren eftersom vi bodde i eget hus - bara att öppna dörren och det var i augusti - varmt och skönt. Nu med den här valpen är det till att klä på sig alla paltor och skodon och när jag vänder mig om är det redan försent ...

Men som sagt - idag har det varit ovanligt lugnt:-)

Allt för nu & Kramar till er


3 kommentarer:

 1. Det är onekligen en del pyssel med en liten gullig valp, men så värt det i det långa loppet :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Anneli: En del är så väldigt valpsjuka - men jag ser mest fram mot när de blir vuxna.
  Att ha valp är ett måste för mig ändå eftersom jag vill veta vad det är för individ innanför pälsen:-)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. vad härligt att du har fått en ny liten hjärtevän att dela vardagen med. En sådan sötnos!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!