måndag 12 december 2011

Lite glad idag!

Jo för en dag i förra veckan skickade jag iväg ett mail till "förlaget" - ville veta vart åt det lutade.

Jag blev inte dödsbesviken iallafall när svarsmailet ploppade upp i min inkorg, så mycket kan jag säga. Eller ska jag säga mer?? Okej då! Jag gör en mix av de båda mailen jag fick:

"Jo jag har med nöje läst ditt manus. Dock är det inte detsamma som utgivning. En fråga, har du tänkt det som ungdomsbok? Tror att du skulle vinna på att rådgöra med en lektör och skriva om innan du skickar det igen. Som råmanus är det en bra utgångspunkt!"

Jag svarade att jag inte hade tänkt det som ungdomsbok. Jag förstår tanken - men hänvisade till en lektör som läst en liten del av manuset och som tror att det ska bli en bok av det - hon har aldrig nämnt att det skulle vara som en bok för ungdomar.

"Det kändes bara som om det skulle kunna vara en ungdomsbok, det är nog upp till författaren och betraktaren att bestämma det egentligen, men det är ju tyvärr så att böcker delas in i ganska 'fasta' kategorier. Kanske den där lektören kan hjälpa dig vidare med manuset ... Vi hörs snart igen."

Nu har jag varit i kontakt med en annan lektör(en som gjorde ett jättebra jobb med mitt första manus) än den som redan läst en del av det här. Vi har enats om att samarbeta med mitt manus lite längre fram - vilket är bra för då hinner jag redigera lite eftersom jag inte ens har använt sökfunktionen för att ta bort och byta ut mina favoritord.

Jag valde att skicka in ett råmanus eftersom "förlaget" ville ha det under oktober månad - därför blev redigeringen lite knapphändig. Men det ska som sagt åtgärdas ordentligt.

Tror att jag fortsätter att vara lite glad resten av den här måndagen och kanske i morgon också ...

Allt för nu & Kramar till er


11 kommentarer:

 1. Såklart du ska vara glad! Det var ju ändå positiva ord och ja, då får du väl kalla det en ungdomsbok då, om det är det de vill ... ;-)

  Själv blir jag glad varje gång jag klickar in här och möts av ditt varma leende och så lilla prinsessan i knät ... En jättefin bild helt enkelt.

  SvaraRadera
 2. Härligt med positiva ord! Gläd dig åt dem.

  Håller med Helena, jag blir så glad när jag kommer in i din blogg och möts av den underbara bilden på dig och lilla sessan. <3

  Kram!

  SvaraRadera
 3. WOW, vad kul med ett så positivt utlåtande. För det var det ju, tycker jag. Nu är det bara att bestämma ifall du ska rikta det mer åt ungdomshållet, ett inte helt oangenämt problem, eller hur? Grattis.

  SvaraRadera
 4. Kul.
  Knappast en igenslängd dörr i alla fall!?

  SvaraRadera
 5. Helena: Positiva ord är jag glad för såklart:-)
  Vill helst inte alls kalla den för ungdomsbok.

  Det gläder mig att bilden gläder dig:-)

  SvaraRadera
 6. Nina: Gläder mig mycket:-)

  Roligt att du håller med Helena om bilden.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Katarina: Positivt var ordet:-)
  Då bestämmer jag mig för att det inte blir en ungdomsbok - men man vet ju aldrig ...

  SvaraRadera
 8. Mångmamma: Precis - jag ser den som öppen fortfarande:-)

  SvaraRadera
 9. Släng in lite mustiga sexscener så ska du se att förlagen plötsligt ser på det med helt nya ögon ;)) (sorry, kommenterade just hos Nilla och tonen måste ha suttit kvar :D )

  SvaraRadera
 10. Katarina: Det är klart att jag har sexscener med:-) Kanske kan jag förstärka dem och ev. skriva flera?
  Tack för tipset!

  Inget fel på tonen - är inte gjord av rö:-)

  SvaraRadera
 11. Det låter spännande fortfarande, klart du ska vara glad :)
  Kram!

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!