onsdag 4 april 2012

Att få sin dag förgylld ...

... är så lätt när människor visar vänlighet och glädje - som när jag cyklade iväg till sjukgymnasten i solskenet.Jag mötte en man på sin cykel med en kärra bakpå - med ett barn i. Mannen såg ut att vara en lycklig och modern pappa. Han hade en snitsig hjälm på huvudet och en mobillur i örat. Det riktigt sken om honom, han fick syn på mig precis innan våra fordon skulle passera varandra.
Han log brett och gjorde en sådan där honnörsgest vid sidan av hjälmen - så nickade han vänligt och jag nickade tillbaka. Skrattade lite för mig själv och tänkte: "att det är så enkelt att göra en medmänniskas dag riktigt ljus" - så som min blev.

Tänkvärt - kanske att jag också borde bjuda lite mer på mig själv ... vet ju inte vem som blir föremål för min vänlighet ... kanske förgyller även jag en medmänniskas dag ... en som har sorg ...

Allt för nu

5 kommentarer:

 1. Ja, det är faktiskt väldigt enkelt att göra många människor glada, varje dag. Hur det kommer sig? Jo, därför ofta behövs det väldigt lite (med de egna ögonen sett) för att glädja en medmänniska.
  En fin kväll och en trevlig dag imorgon, önskar jag dig.

  SvaraRadera
 2. Det är underbart hur ett leende eller ett vänligt ord kan få en glad resten av dagen. Jag är så ledsen för din mammas bortgång, även om det ju måste bli så. Gamla människor gpr bort, men det hindrar inte att man har sorg. Tänker på dig och har dig i mitt hjärta. Puss!!!

  SvaraRadera
 3. Helena: Tror det är inbyggt i den mänskliga naturen att svara på ett leende med ett leende:)

  Hoppas att du haft en fins påsk - kram!

  SvaraRadera
 4. Maria E: Tack vad du är rar och omtänksam. Att jag är i ditt hjärta!

  TACK FÖR DET VACKRA PÅSKKORTET - DET VÄRMDE SÅÅÅ:))

  Puss!

  SvaraRadera
 5. Det är så lite som behövs för att förgylla någons dag. Det borde vi alla försöka göra oftare.

  Hoppas att din påsk blev skön och avkopplande.

  Kramar!

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!