lördag 16 april 2011

I skuggan av min tillkommande bok ...


... sitter jag nu äntligen och skriver på den. Har haft ett långt upphåll i skrivandet på "Linden" eftersom omredigeringen av mitt första romanmanus tog sin modiga tid, samt två noggranna genomläsningar och för att livet oförhappandes blev omkört av döden här om veckan.


Men nu är skrivlusten tillbaka. Vilken glädje det är:-)


Tidigt på förmiddagen idag, innan vovven vaknade, satte jag igång. Åt en enkel frukost (0,5 % mild naturell yoghurt, lite lättkesella, färska jordgubbar och hackade nötter, stor balja med Yellow Labelte med citronskivor) och läste igenom det jag hittills skrivit. När vovven vaknade var jag i full gång med att skriva nya ord. Så var det dags för hans frukost och promenad samt kamning av fällande päls. Han fick stå uppe på en stor och hög sten för att spara på min rygg.

Så blev det nya och flera ord. Det blev dags för lunch, gjorde en ugnsomelett: Helt ägg, äggvitor, minimjölk, riven 10 % ost, kokt delad potatis, massor av purjolöksringar, salt, peppar och parikapulver. Hyss in i ugnen! Till det en sallad på enbart olika salladsblad, frysta örtkryddor, 1 1/2 tsk vinäger + 1/2 tsk olivolja = MUMS! Dryck: Hemkolsyrat kranvatten.


Nu har jag inte tid att sitta här och trycka på tangenterna - måste tillbaka till dokumentet ...


Allt för nu & Kramar till er

10 kommentarer:

 1. Oj, vaknar du FÖRE din hund! Mina hundar verkar ligga på helspänn på morgonen, för så fort jag slår upp ögonen är de igång!
  Ha det så mysigt med orden!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Oh vad roligt!! Det är bara till att gratulera!Hoppas oxå på skrivarlust snart....Den ende som sätter upp hinder ..ja det är ju jag så dax att plocka ner dem..kram kram =)

  SvaraRadera
 3. Kim: Jo, ändå är jag inte morgontidig precis. Men när han får ha sängen alldeles för sig själv går han inte upp förrän hungern gör sig påmind. Han tror att han ligger på undantag i sängen, men det gör han inte enligt mig:-) Så söt som bara en långnosprins kan vara ligger han på kudden (sin egen).
  Tack jag tittar i kors nu och ryggen säger: "Aj!"
  Kram

  SvaraRadera
 4. Pixi: Yes - så glad jag är:-) Tack för grattishälsningen:-)
  Jo - det största hindret brukar vara en själv. Hoppa över hindret och sätt igång - lycka till:-)
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Va härligt att du kommit igång igen. Det känns så frustrerande när man inte får igång något. Jag har också precis vaknat i boken igen har haft en svacka på några månader faktiskt men nu måste jag sätta igång igen :)

  Grattis till din skapandelust och lycka till!

  SvaraRadera
 6. Perny: Ja jag njuter varje minut. Kul att du oxå har vaknat upp ur skrivdvalan.
  Men de där skrivupphållen ska man nog inte ta så negativt - det är som det är. Glädjen blir förstås så mycket större när det vänder:-)Lycka till!
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Vilken fart det är på dig!
  OCH så nyttigt och hälsosamt du äter! Det behövs bra energi och rätt sorts kalorier när man skriver!

  SvaraRadera
 8. Helt underbart! Lycka till och njut av att få leva bland orden :)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Monika Hägg: Om det inte är fart, så är det lust iallafall:-) Jag har haft det motigt på matfronten länge, inte känt smak på 1 1/2 år - men den kom tillbaka när D-vitaminbristen hävdes. Nu är det mycket olika färg o form på maten och det är kul - värmer inget utan lagar nytt till varje mål:-) Baserar den på ISO-dieten, fast jag är inte överviktig, men vill äta det som kroppen behöver.

  SvaraRadera
 10. Anneli: Jag njuter som bara den:-) Tack för lycka-tillet:-)
  Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!