söndag 17 april 2011

... uppför marmortrappan ...


... så börjar mitt romanmanus "Linden" i den version jag nu håller på med. Det känns bra. Av de tolv första A4-sidorna som jag knepade och knåpade med igår, ska det idag göras ändringar på VARENDA sida. Från max sex "bockar" ner till endast en.


Eftersom jag har hittat min bästa tid för att läsa - en timme i sängen på morgonen samtidigt som jag liggande intar min frukost (i morse blev det Jordgubbsomelett) blev det idag naturligt att läsa min egen blivande bok. Glömde bort tiden - blev mer än en timme och vovven stod med benen i kors ...


Ibland gillar jag att kolla statestik och har ju vid ett tidigare tillfälle nämnt att jag räknat antalet "jag" på första sidan av en del böcker som är skrivna i första person. Då får man inte glömma att det får plats mindre text på en tryckt boksida än det gör på en A4.

I en del böcker är det så många som 20 - 25 "jag". När jag nu har räknat mina "jag" på min första A4-sida blev det (bara) 16 st. Det tyckte jag var hyfsat bra.


Dokumentet pockar på - vill göra ändringarna innan det är dags för hundpromenad i solskenet.


Allt för nu & Kramar till er

4 kommentarer:

 1. Kul med statistik! Jobba på!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Kim: Ja visst är det - förr var jag inte medveten om att jag kollar statistik då och då på alla möjliga saker. Men nu har jag förstått att det är så jag är:-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Får jag komma med en liten åsikt? Ja, det gör jag ju ändå...;) Om du inte själv känner att titeln Linden är klockren skulle jag personligen bli mer intresserad av en bok som hette "Uppför marmortrappan". Direkt när jag såg överskriften på det här inlägget tänkte jag att det skulle vara en jättebra titel på en bok. Jag håller på så där hela tiden, ser titlar överallt:). Väldigt många överskrifter på blogginlägg skulle faktiskt vara perfekta boktitlar. Bara en tanke:).
  Puss!

  SvaraRadera
 4. Maria: Kom an bara - klart du får komma med åsikter:-)
  Vilken bra idé - "Uppför marmortrappan" passar jättebra - särskilt efter att jag ändrat inledningen som du ju känner till. Tror den får gå under arbetsnamnet "Marmortrappan" from nu.
  Tack & Puss

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!