onsdag 27 april 2011

Jag - en plugghäst

Jo - det är sant! Idag fick jag respons på mitt första kursbrev som jag skickade förra veckan. Jag öppnade mailboxen och där var det - sorterade automatiskt bort alla andra mail och öppnade det direkt.

Roligt att vara i sadeln igen - var ett tag sedan nu. Fick mera ris än ros - men så ska det väl vara i början innan de större kraven kommer. Tonen kändes helt rätt och det var en fröjdefull kommunikation.


Kursbrev 2 blir en nagelbitare - synops - bläääääääääääää säger jag bara om det. Har gjort ett par tidigare (på kurs) och det var inte kul alls. Men förhoppningsvis har jag kommit lite längre nu och kan möjligtvis sammanställa något som jag själv godkänner. Aj, aj - det är sådana där aber som man lär sig mycket av när det väl är gjort - det VET jag iallafall.


Så om någon undrar vad jag håller på med om en stund så sitter jag alltså fast i "Kursbrev 2's dokumentet" och rådbråkar hjärncellerna så att de vaknar till liv. Hallå där inne under skallbenet måste jag säga gång på gång annars drar allt iväg åt ett helt annat håll ... I bästa fall kommer Maria Engelwinges "SHOT-bok" med posten snart - så kommer jag undan ett tag ...


Är det någon här som gillar att skriva Synopsis?


Allt för nu & Kramar till er

8 kommentarer:

 1. Jag gillar inte att skriva synopsis. Kanske för att mitt skrivande fungerar på ett annat sätt. Men jag tror ändå att det är nyttigt att arbeta sig igenom ett sådant moment. Man lär sig hela tiden!

  SvaraRadera
 2. Vad är det för kurs du går och till och med kurs 2?

  SvaraRadera
 3. Synopser är svårt och en konst, att berätta tillräckligt mycket och ändå inte för långt! Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Monika Häägg:Jo alla sådana moment lär man sig något av - som jag - som lärt mig att jag inte gillar synopsis!
  Överlag har jag svårt att uttrycka mig kortfattat så det säger sig självt.

  SvaraRadera
 5. Barbrofina: Det är Ann Ljungbergs Roman-distanskurs. Innehåller 10 kursbrev så jag sitter här hemma bara och är plugghäst i mitt eget tempo.
  Puss Puss

  SvaraRadera
 6. Kim: Huvudet på spiken - jag är dålig på det där. Ligger inte för mig om jag så säger. Men jag ska göra det ändå.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Grattis till den fina responsen :)
  Jag skriver aldrig synopsis, det fungerar inte för mig. Jag tappar intresset. Jag vill skriva efterhand som alla orden dyker upp i mitt huvud. Jag vill bli överraskad :)
  Lycka till med fortsättningen!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Anneli: Tack så mycket:-)
  Det är lite dubbelt det där med synopsis, tror man kan se den som något som ska 'sälja' manuset - både utåt och inåt. Då menar jag ut till förlag och in till sig själv. Men jag vet att det finns många författare som inte skriver någon o en del som redan är publicerade o som bara skriver en synopsis till förlaget, som sen säger 'kör'.
  Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!