fredag 3 juni 2011

Följebrev - ahh ...... så hamnade jag i ett sådant dokument idag. Inte alls efter mina planer. Jag höll på med manuset "Trappan", det var ett tag sedan jag gick igenom det jag hittills skrivit - ca 29 500 ord. Jag var duktig enligt mina mått och tog en paus. Hamnade i bloggsvängen, det ena gav det andra och rätt som det var ploppade en ny idé till FÖLJEBREV upp. På lika kort tid som en blåsbubblas liv varar, var jag inne i ett nytt dokument.

Nu är det inte det första FÖLJEBREVET jag skrivit - långt därifrån. Jag har några varianter vid det här laget och det senaste är ju alltid bäst såklart:-) Nu smörar jag inte inför förlaget längre utan går ganska rätt på. Till skillnad mot när jag skrev för allra första gången så vet jag nu vad jag håller på med - jag menar vad jag ska presentera ur manuset o så där. Känns som ett framsteg att inte svamla runt - som här:-)


Tänk att bli antagen av ett förlag som tror på en och som "vill ha en" kvar med bok nr 2, 3 osv. Jag menar så att man slipper skriva det som borde kallas "Lotteribrevet" istället för FÖLJEBREV. Det vore nå´t det:-)


Allt för nu & Kramar till er

4 kommentarer:

 1. Lotteribrevet känns tyvärr inte helt fel att kalla det. Ibland undrar jag om de ens läser ens manus. Jag fick tillbaka ett som såg helt obläddrat ut men med några små fläckar av kaffe eller te. Kanske passade det bättre som underlägg:) Hua, hemska tanke!
  Hoppas att du har en skön helg!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Underläggstanken låter avskräckande - fy!
  Så du fick tillbaka det? Hade du begärt det? Så har jag aldrig gjort.
  Jag har en underbar helg - detsamma önskar jag dig i Tylösand:-)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Nej, jag hade inte begärt att få tillbaka det. Jag har bara fått tillbaka från ett förlag med romanen och ett förlag med barnboken.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Anneli: Jaha - som sagt har jag inte fått något manus i retur. Känns det "värre" att få det tillbaka jämfört med att bara få en refusering? Kanske värre, särskilt när det inte verkar "begagnat" alls.
  Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!