måndag 6 juni 2011

Ryser ...

... om benen, ja om armarna med. På hela kroppen förresten:-) Varför det då? Kan man tänka sig att jag ryser åt mina egna ord. Har aldrig varit med om det tidigare. Gråtit? Jo det har jag gjort. Men det här med att rysa är något helt nytt. Ett fenomen känns det som.
Vad har jag då skrivit?
En novell. Vilket är ovanligt för mig - har inte skrivit en endaste på tre år. Men jag tänkte att jag kan väl prova. "Alla andra" håller på o skriver noveller i parti o minut - typ. Särskilt nu inför ICA-Kurirens tävling. Jag tillhör nu de "LYCKLIGA" oetablerade författarna som platsar där. Jag är ju ingen författare alls - jag bara författar ändå:-)
Så då öppnade jag ett splitter nytt NOVELLdokument och plitade ner ett par sidor. Ögnade igenom under tiden jag skrev. Satte mig sedan och läste högt för att se om det hela flöt på något så när. OCH RÖS!

FÅR MAN RYSA ÅT SINA EGNA ORD TRO???

Allt för nu & Kramar till er

6 kommentarer:

 1. Det låter helt underbart. Klart man får rysa till sina egna ord. Det är älskade ord som uppenbarar sig med sin härliga grace framför ögonen. Lycka till med fortsättningen!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Vilken tur jag har att det är OK att rysa:-) Tack för lyckönskningen den värmde:-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Deltog i den tävlingen för några år sedan och vann så klart inte, men novellen är numera publicerad på annat håll så alldeles tokig var den nog inte.
  Får du rysningar när du läser så är nog texten bra. Så skall en text vara. Den skall inge läsaren en känsla.
  Om du inte vinner så får du lägga upp den här på bloggen så vi andra får läsa!

  SvaraRadera
 4. Monika Häägg: Men vad kul och att den blev publicerad senare:-:-)
  Om jag drar en nitlott kanske jag kan testa någon annanstans? Så kan man väl göra - eller kan man bara tävla en gång med samma novell?

  SvaraRadera
 5. säger som Monica - om du ryser är det nog en rätt bra text. Innehåll som berör ska framkalla fysiska känslor och förnimmelser!
  Lycka till i tävlingen, själv tror jag att tidsbristen och barnmängden kommer att sätta käppar i hjulet för min del med ett bidrag.
  Fast vi får väl se, helt övergivit tanken har jag inte..

  SvaraRadera
 6. Mångmamma: Tack ska du ha - får hoppas att hårstråna har rätt:-)
  Kanske får du ihop några sidor - det räcker med 3 st och 10 000 tecken inkl blanksteg ... Lycka till!

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!