måndag 13 juni 2011

Att vara i skrivBUBBLAN ...

... är bland det ljuvligaste som finns. Tror att det är många som håller med. Ofta när jag svarar i telefonen säger jag ."Oj, jag hoppade högt av signalen - jag var i en annan värld".
Det är så fascinerande att kunna resa tillbaka i tiden och VARA på en annan plats än den fysiska. Även om det inte är århundraden det handlar om för min del utan det kan vara under min egen livstid. Att få känna dofter, smaker, lycka, smärta, glädje, kärlek, förtvivlan, lära känna nya männsikor, djur, natur, hopp och tro utan att förflytta sig från stolen är inte alla förunnat (jo - dem som skriver). Det är ett fenomen som inte är ett dugg mystiskt - men magiskt när man väl får uppleva det.
När jag tidigare hörde författare uttala sig och säga: "Jo, då kom huvudkaraktärens familjeförhållanden till mig och propsade på att bli nedskrivna." Då tyckte jag att det lät flummigt, som att vara i en annan dimension. MEN det var innan jag själv skrev och hamnade i andra ordvärldens magi.
Nu är jag bara en vanlig människa (tycker jag iallafall:-)) och är inte mycket för flum över huvudtaget - likväl befinner jag mig i skrivBUBBLAN titt som oftast.

Kanske är som att vara drogpåverkad - vad vet jag som aldrig har rökt hasch eller knarkat?

Allt för nu & Kramar till er


8 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja det där med skrivbubblan, det är komplicerat.

  Fortsatt trevlig dag!
  Varma hälsningar
  Maja

  SvaraRadera
 2. FotnotsMaja: Ja - det kan det vara - men positivt:-)

  Kul att du hittat hit:-)
  Ha en bra dag du oxå!

  SvaraRadera
 3. Det är ju verkligen så härligt att få försvinna in i den där bubblan, och bara hänga med i svängarna när fingrarna lever sitt eget liv bland tangenterna.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Nina: Ja har man en gång smakat bubblans sötma vill man dit om och om igen:-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nej, det hade man aldrig kunnat ana, att det skulle vara så fantastiskt att få sväva omkring i den härliga skrivbubblan. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Anneli: För mig tror jag dock att jag hamnade där i bubblan i precis rätt tid. Härligt att dela fenoment med många andra:-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ibland (ganska ofta) är jag väldigt nyfiken på hur min karaktär ska utvecklas genom manuset. Lite som om h*n lever ett eget liv som jag bara kan ta del av genom att sätta mig ner och skriva.
  Det är både flummigt och häftigt på samma gång!

  SvaraRadera
 8. Mångmamma: Ja det är så spännande med de där karaktärerna:-)
  Det lustiga är att de troligtvis inte skulle göra det de gör om man skrev det en annan dag. Flödet är ju olika från gång till gång:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!