onsdag 10 augusti 2011

Skriva mera ...

... och bilda flera ord i dokumentet där mitt senaste manus "Trappan" finns, det borde jag prioritera istället för att sitta här och knattra - eller hur?

Men - tja vad ska jag skylla på? Att jag måste öppna dokumentet först och att DET tar emot. Varför gör det det???

Jag har samma motstånd mot att gå och lägga mig för natten. Varför är det så??

Nu är det 14 dagar sedan jag senast skrev på "Trappan" - jag har ju haft annat för mig. Jodå, skrivit en massa annat har jag gjort under de där veckorna så jag har inte legat på latsidan.

Aha - nu kom jag på ett knep att öppna dokumentet!

Jag citerar helt enkelt något därifrån som anknyter till bilden som jag tagit på lindblomskvisten här ovan. (Linden spelar en stor roll i det här manuset, inte bara det jag citerar här.)

"Lindblommorna släppte ifrån sig sina hängen, de flög iväg med segelbladen runt om. Många av dem samlades i klungor under grenarna och bildade en gulbrun matta över jorden när de torkade till. Det prasslade och lät som att gå på cornflakes under sulorna på mina röda lackskor.

På kvällarna stod Ib tillsammans med mig och fick blomras i sitt hårburr. Jag viftade bort dem och skrattade åt hans villighet att bli viftad på. Vi sjönk ihop under de hjärtformade bladen på den knöliga marken med ett sexpack mellan oss. Båda höll varsin flaska mellanöl i ena handen och varandra i den andra. Det doftade humle, honung och malt.

Han la flaskhanden bakom min rygg och tryckte till lite försiktigt som om han sökte gensvar. Jag lutade mig extra mycket mot hans axel för att han skulle förstå att jag inte tyckte illa om det."

Jaha - kanske ett tråkigt och lågmält parti? Men det spelar mindre roll just nu eftersom jag fick lust att göra ändringar direkt. Så braaa:-)

Allt för nu & Kramar till er


4 kommentarer:

 1. Spännande Ebba, jag förstår att lindblommor betyder mycket för dig!

  SvaraRadera
 2. Monika Häägg: Du har så rätt:-)
  Tänkte på att du gick ut för att känna på bladen på försommaren. Nu har jag märkt att de känns olika beroende på vad det är för sorts lind - finns flera alltså. En del är mer sammetlena än andra.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt? Vad pratar du för dumheter! Det här var så fint att jag fick mysrysningar. Vill inte ändra en stavelse:).
  Massor med kramar!

  SvaraRadera
 4. Maria E: Du är väl för rar söta du - Tack från hjärtat<3
  Massor av kramar till dig oxå!

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!