fredag 26 augusti 2011

Vill vara i bubblan ...

... vill, vill, vill. Eller ett skrivarflow tar jag gärna emot utan vidare - kanske är samma sak på ett ungefär?

Det är så märkligt med det här manuset "Trappan" - går omöjligt att komma förbi 31 000 ordsgränsen! Ibland kommer jag faktiskt över, sedan går jag tillbaka i texten - flödesskriver inte av någon anledning - och vipsidipsi så är jag där och ändrar och har halkat ner på 30 000 igen.

Ibland struntar jag i att sitta och peta och tar ett skutt framåt i storyn, scrollar ner och börjar på kapitel ? eftersom jag inte vet vart det ska hamna efter de andra jag redan skrivit. Att kapitlet ? ska vara längre fram är jag dock säker på - jag har storyn i huvudet och slutet är redan skrivet. Så flödesskriver jag en massa sidor och njuter som tusan och rullar runt i bubblan.

Går tillbaka och petar (förstås!) och jag som var sååååå nöjd med mig själv råkar kolla antal ord nederst till vänster. Det måste vara ett slags trolleri som jag hamnat i, tänker jag! 30 885 ord - bara!?

Vart tar orden vägen i det här magiska manuset? Det ska ju ner allra minst 40 000 ord till innan manuset är klart. Jag fattar ingenting?! Ändå tycker jag att jag har full koll.

MEN - jag vet oxå att minsta lilla motstånd gör att jag vill gå en omväg, hoppa över, komma undan . MÅSTE bestämma mig för att ta klivet fullt ut - det får f*n göra ont ett tag då - får gråta lite om det smärtar så j*kla mycket. "Det är då det blir bra", sa Susanna Alakoski en gång. Ska försöka dunka in det i skallen.

Vill, vill ... vara i skrivarbubblan - nu!

Allt för nu & Kramar till er


6 kommentarer:

 1. Jag förstår dig helt och hållet. Skrivbubblan är en fantastisk plats att få vara på. Jag hamnade där idag, trots att jag bara redigerar :)

  Lycka till med fortsättningen! Ett ord i taget tar dig till slutet.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Härligt att du var där idag:-)

  Sent igår kväll kom jag över den magiska gränsen = nu 31 379. Så om jag inte petar idag - kanske det blir flera ord skrivna:-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, skrivarflöde är som att vara berusad av ord!
  Varför går du tillbaka i texten hela tiden? Varför skriver du inte bara på tills du kommer till slutet?
  Bry dig inte om att kika på antal tecken, SKRIV! Skriv tills orden tar slut. DÅ först kan du titta igenom texten, kontrollera antal ord och peta i orden!
  Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Kim: Jag förstår din reaktion - att jag går tillbaka.
  Det är för att jag går en kurs på distans och skickar in lite skvättar av texten till lektören. Då blir det per automatik att jag backar o kollar om jag lärt mig något och det har jag ser jag då:-)
  Så skriver jag framåt igen när jag skickat nytt och ja, så där håller det på.
  Antar att jag tjänar in en massa tid på redigeringen sedan.
  Men det finns ju en viss vana att kolla efter hur många ord jag åstadkommit per gång, för mig är det tillfredställande - men inte nu när jag skriver på det här viset. Men jag ser ju själv att det är bättre det jag skriver med hjälp av kursen - så jag är klart tillfredställd med det - men ovan som sagt:-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hoppas det ger sig eftersom - huvudsaken är i alla fall att du skriver! Häftig bild på det färgglada tangentbordet och jättekul att du styckeindelar inlägget i olika färger, som en färgpalett.

  SvaraRadera
 6. Helena Milton: Det hoppas jag oxå. Känns som om jag inte har skrivit så omsorgsfullt tidigare - o det skadar ju inte.

  Roligt att du uppskattar
  färgerna:-)

  Blogger är ju lite knäppt - jag gör så fina mellanrum mellan raderna - men det funkar bara ibland - lika bra att ändra färg då istället tänker jag.

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!