fredag 19 augusti 2011

Mitt hjärta sväller lite extra ...

... idag när jag har min andra hund här hos mig - han ska vara här ända tills på söndag. Bli vaktad av mig, hans Matte.

"Sir Hector" - i vardagslag kallad bara "Hector" - är nu hela nio år (trodde inte att han skulle leva så länge, men det är en annan historia) - i ansiktet ser han inte alls gammal ut på något sätt, men i kroppen ser han numera ut som en tanks.

Han har artros på armbågarna fram sedan han var liten - räddningen för honom vad det gäller smärta - var att "Razz" kom in i huset när "Hector" var två år. Då blev smärtan så tydlig eftersom det blev mera rörelse med en valp i huset. Han visade så tydligt att han INTE ville ha någon närhet med valpen, han höll "Razz" på avstånd (valpen fick ALDRIG sova med honom - snyft!).

Och "Hector" vägrade gå nerför trappan och lite andra tydliga tecken på smärta. SÅ då fick han Glukosamin och simträning i bassäng. TRO DET ELLER EJ - HAN BLEV SYMTOMFRI PÅ TVÅ VECKOR!!!

Men - att hålla "Razz" på avstånd - när "Hector" tycker att det ska vara så, visar han med övertydlighet. Han morrar och sänker huvudet - som bara kan tolkas på ett sätt (vad det gäller dessa två hundar) - är att han vill vara ifred - "hit men inte längre" säger han om och om igen.

Och "Razz" - ja han "gråter" han och vill vara nära sin "storebror". Men det är ingen idé säger "Hector" med sin övertydlighet.

För att de inte ska ryka ihop delar jag in lägenheten i "zoner" så att de slipper slåss. Just nu har "Hector" sin zon i vardagsrum, hall och badrum. "Razz" ligger på sängen i sovrummet och har även tillgång till köket.

De kan se varandra och mig hela tiden - vilken bra lägenhet jag har där det funkar att göra så här:-)

Det skulle kunna hända att de "gör upp i godo" om de släpps fria och får göra som de vill. MEN jag tänker: "Varför riskera blodvite för en ynka helg - de kommer kanske inte att träffa varandra något mer."

Att tänka tanken att de "behöver göra upp" kommer av att "Hector" är gammal nu (jo, det märks tydligt inte bara på födelsedatumet) och "Razz" tror att han är kungen i sin värld - han har ju parats två gånger och har fått för sig att alla tikar i hans hemmarevir är hans egna. "Hector" är kasterad så "Razz" skulle inte behöva bry sig om det där - men det tycks som om han inte kopplat det eftersom "Hector" har varit kungen i hans värld sedan han var åtta veckor ...

Vet ni vad hundarna gör nu? Jo, de z z z zzzzzzzz...o...v... er, helt utslagna på var sitt håll.

"Hector" är van att springa i skogen varje dag och apportera i någon tjärn - "Razz" är min skrivarsupport och följer min vardag ...

Idag har det varit mycket för "Hector", sånt han inte är van vid alls - resan, att anlända hit (han gick till min port direkt fastän han inte visste var jag bodde), promenad på okänd mark och sedan fick han träffa den person som betyder "allt" för honom = min dotter.

Det som återstår nu är en god middag för hundarna och sedan en nattpromenad. Men de kommer nog att piggna till och vilja leka efter det - bra att jag inte har någon granne under ...

Så den här helgen blir det mycket hundaktiviteter!

Allt för nu & Kramar till er och mina hundar:-)


3 kommentarer:

 1. Det låter som om du har en härlig helg framför dig :) Härligt!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Ja - det är fokus på hundar nu:-)
  Ska bli intressant att se om jag kan skriva några ord i manuset ändå.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Så synd att de inte går så bra ihop. Tänk vad kul de kunde haft hela helgen. Men du får fullt upp i varje fall. Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!