fredag 18 februari 2011

2 av mina rikedomar

Det är mina yngsta barnbarn som är en del av min rikedom - och jag har flera:-)

Till de här två tjejerna Leah och Ida är jag (fr vänster) farmor resp mormor till. Det skiljer bara 6 dagar på dem. Det här är på den äldstas (Idas) 2 årskalas från sommaren som var. I sommar blir de 3 år, kan inte fatta vart tiden tar vägen.Egentligen skulle den äldsta vara den yngsta. Krångligt? Ja - Ida skulle ha kommit i september och Leah i juni. Men Ida hade bråttom ut i världen - hon ville vara äldre än Leah så hon kom hela tre månader för tidigt - i juni - sex dagar innan Leah föddes. Det var väl lätt?Bilden på flickorna säger väldigt mycket om deras personligheter:

LEAH till vänster är en betraktande tjej som beskådar sin omgivning noga. Hon är blygsam - till att börja med men sedan när kontakten är etablerad ger hon allt hon har. Leah är som en liten mamma. Redan som pytteliten ställde hon alla skorna på rad. Plockade upp smulor på golvet och torkade, torkade och torkade bordet. Hon är lik sin farmor - vi gillar inte att gå och lägga oss.

IDA till höger är en sådan där liten tjej som gillar mycket folk. När hon sitter på kortsidan av bordet och vi hurrar och sjunger för henne så håller hon hov. Hon trivs som fisken i vattnet.

Hon är lik sin mormor på det sättet att hon inte ville ha vällingflaskan redan som mycket liten, till föräldrarnas förtvivlan som skulle hålla liv i detta lilla, för tidigt, födda liv. Men de fick ge upp och ge henne gröt istället. Envis alltså.Den här delen av min rikedom är lika underbar som den andra - som kommer bli presenterade en annan gång.Puss & Kram från Farmor o. Mormor

4 kommentarer:

 1. Tänk att sådana små liv kan vara så olika. Redan från början är de små personligheter. De här två tjejerna måste vara mormor/farmors stora lycka!

  SvaraRadera
 2. Monika Häägg: Ja - visst är det fantastiskt:-) Precis - lycka = rikedom:-)

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara rikedomar vilka är bevis på att du sedan tidigare haft rikedomar i ditt liv. Härligt att ha en kusin i så nära ålder, som man kan leka med (om de bor tillräckligt nära varandra vill säga)

  Jag har blivit lovad av min son att jag ska få femton barnbarn på hans sida, jag tror dock att de planerna kommer ändras med tiden :D

  SvaraRadera
 4. Perny: Bara att hoppas på att det blir hälfen iallafall:-)
  Ja - kusinerna bor här i Stockholm men bor inte grannar precis. De inblandade föräldrarna (mina tidigare/nuvarande rikedomar) har pratat om att försöka vinnlägga sig om att de ska ha en nära kusinkontakt. Tror att det är en fördel att de är så olika varandra - då kan de bli sporrade till egna framsteg när de speglar sig i den andra:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!