lördag 26 februari 2011

Uppdrag - ovanlig egenskap/förmågaAv Maria Engelwinge (se bloggar jag följer längst ner under alla mina inlägg) har jag fått ett frivilligt uppdrag att utföra men oxå skicka vidare till andra bloggare sedan. Uppdraget består i att berätta om någon OVANLIG EGENSKAP eller FÖRMÅGA som jag kanske inte har så mycket nytta av men som ändå är småkul att ha.


Bilderna får illustrera den förmågan som inte ens jag själv visste att jag hade förrän livet kom in i ett nytt skede. Eftersom jag nästan alltid har bott i hyresrätt och varit dålig i matte visste jag absolut ingenting om fastighetsaffärer. Men av en tillfällighet öppnades en möjlighet att köpa hus i Dalarna. Efter visningen fick jag en ordentlig snurr på papper och lån som skickades mellan Stockholm och banken och fastighetsmäklaren. På bara ett par dagar var köpet i hamn. Mäklaren som var van vid den vanliga lunken däruppe blev imponerad.

Huset var stort pga att vi skulle generationsbo. När det senare blev ändring på det var det dags att köpa ett ngt mindre hus. Samme fastighetsmäklare kopplades in och det första huset skulle säljas genom annonser mm. Men sedan gick han på semester o en vikarie fick rycka in. Men när affären skulle göras upp kunde hon inte komma. Så vad göra? Jag tog hand om både visning och alla papper som skulle bekräfta affären. Det gick hur bra som helst:-)

Min dotter ägde oxå ett hus i närheten, det gick till försäljning genom samme mäklare. Jag gjorde fullständig homestyling och var med på fotografering samt att jag hade fullmakt att underteckna kontraktet. Men han kunde inte sälja det. Kontraktet revs. Sedan tog jag hand om visningar och lyckades sälja huset:-)

Efter att ha varit med om att sälja två hus visste jag nu att jag kunde sälja hus. När det sedan blev skilsmässa var jag inte ett dugg orolig över att sälja huset själv. Jag fotograferade, annonserade, gjorde en fastighetspärm, hade visningar och alla nödvändiga kontakter med banken. Och sålde!

Så från att inte vetat ett enda dugg om fastighetsaffärer och vara dålig i matte så visade det sig att jag hade fallenhet för att få saker att hända i den där branschen.


Nu vill jag skicka vidare det här FRIVILLIGA uppdraget till http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ och http://monikahaagg.blogspot.com/ så nu hoppas jag få veta någon onödig, okänd förmåga/egenskap som Kim och Monika har undenstoppade någonstans.


//Kramar om

4 kommentarer:

 1. Wow, Ebba, jag är superimponerad! Vilken talang. Det är inte bara en "onyttig" förmåga minsann, det här är ju något du skulle kunna leva på. Och visst är det härligt och uppbyggande för självkänslan när man hittar sina dolda talanger?Min är att skriva så kanonbra och utnyttja min personlighet till max att jag blev publicerad, som du vet:).
  Puss på dig gullegumman!

  SvaraRadera
 2. Maria E: Tack för dina ord:-) Jo - den är 'onyttig' på så vis att jag bara skulle kunna leva på gröt och inte kunna betala hyran om jag skulle leva på den talangen. Jag är så lååångsam och kan bara göra punktinsatser pga ryggen, du vet. Men det var häftigt att få tillgång till det som var dolt inom mig och jag är så nöjd med mig själv. Puss på Dig!

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken fantastastisk dold förmåga du har. Det tror jag aldrig att jag vågat mig på! Nu får jag anta din uppmaning och gräva långt ned i allt jag gör. Har jag verkligen någon dold förmåga? Just nu vet jag inte!!

  SvaraRadera
 4. Monika Häägg: Jag reagerade precis som du - vad har jag för dold förmåga? Men sedan fick jag tänka ordentligt och då blev det inte så svårt ändå. Lycka till:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!