söndag 13 februari 2011

Fult blir fintNär jag skulle flytta in i den här lägenheten såg tapeterna bedrövligt fula ut. Som på den första bilden här - från sovrummet. Tidigare hyresgäst har legat med ett flottigt huvud mot väggen utan sänggavel. Det såg förövrigt likadant ut i vardagsrummet. Men jag blev överlycklig när jag fick veta att hyresvärden skulle kräva den tidigare hyresgästen på ersättning. Vilket resulterade i att jag skulle få HELA lägenheten nytapetserad utan att det skulle kosta mig ett öre.
Allt frid och fröjd således - och lägenheten skulle stå tom i en o halv månad så den omfattande omtapetseringen o målning av tak, garderober mm skulle kunna utföras så att jag bara kunde flytta in sedan. Blev det så? NOT!
Sverige står ju stilla under sommaren pga semestrar - det vet väl alla? Det som hände var att jag fick lov att flytta in som det var. Försöka komma iordning, packa upp och det tog tid för mig eftersom jag har vissa fysiska begränsningar.
Jag fick lägenheten den 1 juli 2010 och jag hörde inte ett pip om någon renovering förrän 3,5 månad senare. Då ringer målaren på måndag eftermiddag kl 15.30 och säger "Jag kommer imorgon kl 10.00 - då ska du tömma och röja så mycket du bara kan - adjö!"
Jag blev förtvivlad över att jag inte fått någon som helst förvarning, åtminstone en vecka tidigare! Nu visste jag ingenting och hade bara en kväll på mig att försöka fixa ngn som kunde hjälpa mig att åtminstone montera ner dubbelsängen. All yta var naturligtvis belamrad - jag har bara en liten 2:a - så det fanns inget spelrum och målaren skulle ha minst 1 1/2 - 2 meter fri yta att arbeta på.
Tror ni att han kom på utsatt tid? Nejdå - han kom TVÅ TIMMAR FÖR TIDIGT - alltså kl 08.00.
Behöver jag tala om att den där renoveringen blev värre än själva flytten - jag höll på att slita ihjäl mig. Det var rena rama "Bygglov" för på fyra dagar skulle målaren renovera hela lägenheten - bara det att jag inte hade någon hjälp att röja som de har i somliga tv-program.
Min son som jobbar typ 12-timmars schema lyckades komma hit en kväll - då hade han sin yngsta dotter med sig - han trodde vi skulle bli klara i rimlig tid men han blev tvungen att åka hem o natta henne o komma tillbaka igen.
Från tisdag morgon till fredag em - flyttade jag runt i kaoset med min stora vovve som helst inte skulle fastna i färgen eller bakom någon tapetvåd.
BLEV DET FINT DÅ??? Jaaaa - jag är så nöjd och det var kostnadsfritt vad gäller pengar, men inte fysiskt o känslomässigt. Sen var det 'bara' att börja packa upp o flytta tillbaka allt igen o städa bort allt slipdamm ...
På bilderna ovan - kan man verkligen se skillnaden på före och efter i sovrummet.
Nu vaknar jag varje dag med en blomsteräng omkring mig. Jag kände mig vågad när jag valde en så pass storblommig tapet och en lilagrå nyans som är relativt mörk, särskilt som rummet är litet till ytan. Intrycksmässigt försvann någon meter så det ser mkt mindre ut - men det gör ingenting - det räknade jag med redan innan förstås.
Jag älskar alla mina hundkex - varje dag ligger jag och njuter när jag vaknar o när jag går o lägger mig.
Förövrigt har jag bara vita och ljusa tapeter i resten av lägenheten - kanske visar jag dem här på bloggen någon annan gång.
Om du tvekar - men känner att du verkligen gillar tapeten du ska välja - tveka inte - våga:-)
//Kramar om

1 kommentar:

 1. hej!
  tänkte bara fråga dig ifall du vet namnet på den blommiga tapeten med hundkex blomman som du har valt. den är sååå fin.
  hade du kunnat maila mig på lanita_sanchez@hotmail.com

  har letat överallt efter den!

  tack! :)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!