onsdag 23 februari 2011

DEN kommer stå mellan Ranelid & Rankin


Vilken den?

Min bok såklart när den blir publicerad (ja, ja - den ska bli antagen av något förlag först - men sen) - DÅ ska den stå på hyllan i bokhandeln mellan två väldigt olika författare: IAN RANKIN & BJÖRN RANELID. Min bok kommer att skilja sig ännu mer från deras.

Har varit och kollat lite på färgerna på olika böckers omslag. Om min bok skulle komma ut i morgon skulle den med säkerhet kunna vara i en slags lila nyans för att skilja sig från Ranelids som just nu är turkos. Rankins böcker står oftast i en packe bredvid förut nämnde författares och kunderna blandar om dem inbördes så man vet aldrig vilken som står närmast. Men en lila skulle passa bra bredvid vilken som av dem.

Att jag går så där till en bokhandel och kollar ingår i mitt sätt att visualisera - jag SER min bok framför mig på hylla R.

Bland pocketböckerna är det en annan ordning mellan författarnamnen - men det har jag struntat i för tillfället - debutromanen ska ju vara inbunden förstås.

Åhh - vad jag längtar efter den där dagen när jag kan stå och titta på min egen bok. Helst nästan 'stalka' någon kund för att se om den tar i min bok, plockar ner den från hyllan, kollar på framsidan och vänder den sen för att läsa baksidetexten - bläddrar inte ens i den utan är säker på att det här är BOKEN som ska inhandlas direkt, går till kassan och börjar läsa i den redan innan bokhandelslokalen lämnats, går ut genom dörren och fortsätter med näsan i boken ut på trottoaren ...

Jag är oxå väldigt nyfiken på hur den kommer SE UT efter att illustratören gjort sitt jobb och den ska gå i tryck ... inte för att det ens finns något förlag som har nappat - ännu - än mindre finns någon illustratör involverad ... men den dagen kommer - jag är säker på det ...


Tro på det du gör, visualisera mera och känn att ditt mål ska nås - snart ...


//Kramar om

11 kommentarer:

 1. Härlig visualisering! Jag gjorde sådär en del när jag började skriva, men nu när jag praktiskt taget är klar har jag helt slutat upp med det.

  Vågar knappt hoppas ett korn på utgivning nu när jag har läst så enormt mycket om att det är praktiskt taget omöjligt.

  Snacka om att vara tråkrealist. Ska nog börja göra som du igen!

  SvaraRadera
 2. Annika, Bokplantan: Ja börja göra som jag. Det kostar ingen energi alls - det bara ger. Att tänka negativt kostar däremot litegrann. Om det vore omöjligt skulle vi inte känna till någon som lyckats - men det gör vi ju:-) Kör hårt!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig syn! Men till att börja med så ska väl boken synas på Topplistan?! Helst på första platsen. Det är i alla fall mitt mål. :)

  SvaraRadera
 4. Visualisera är ett fint ord. Dagdrömma kan man också säga, och det ägnar jag mig åt dagligen. Jag får skärpa mig för att få något skrivet också....;)

  SvaraRadera
 5. Ninas skrivarlya: Ja - men det är ju givet så det behövs inte ens nämnas (hi, hi) Vi får dela på första platsen då´ra:-) Då har vi samma målbild:-)

  nillas liv på pinnen: Jahaa - är det så för dig? För mig är det två skilda saker. Dagdrömma: luftslott, fantasi el verklighetsflykt. Visualisera: en klar bild av något, åskådliggöra i bild.
  Tvärtemot en flykt ut i det tomma alltså.
  Ja - du får ta och skärpa till dig lite (hi, hi ...)

  SvaraRadera
 6. Vad coolt att kunna tänka så! Jag vill också skriva!!!:)

  SvaraRadera
 7. Det här var ju kul att visualisera sin bok in mellan två författare! Jag kan säga att det är en enorm känsla när man håller sin första bok i handen. Det glömmer jag aldrig! Den där första kicken. Det blir aldrig detsamma igen. Visst, det har varit fantastiskt med de andra böckerna också men absolut outstanding med den första.
  Har du läst någon bok av Ranelid?

  SvaraRadera
 8. Eva Li: Sätt igång och skriv - på´t bara:-)

  Monika Häägg: Ser fram mot när min andra bok står mellan de där författarna så jag 'slipper' hjärtklappningen:-)
  Ranelid - nej ingen rakt igenom. Men jag lånade hem några från bibblan. Bläddrade i en och hamnade direkt på flera korrekturfel! Bläddrade flera sidor - samma sak där. Blev ju lite förvånad. Jag har lätt att se andras fel - men inte mina egna:-)

  SvaraRadera
 9. Jag är snart där, Ebba, alltså har min bok i handen:). Längtar! Jag gjorde precis som du, hade ett omslag tydligt och klart för mig innan jag ens visste om jag skulle bli utgiven. Sedan fick jag förslag utefter mina önskemål från förlaget. Första bilden ratade jag, den andra blev perfekt. Bättre än jag kunde tänkt mig:).

  Annika, nu ska jag vara lite brutalärlig och hemsk. Det är inte jättesvårt att bli utgiven. Den främsta anledningen till att så många manus refuseras beror på att de är dåliga. De håller inte. De som ger sig fan på att bli publicerade, som anlitar lektörer, går skrivkurser, ser till att lära sig att skriva och som inte ger sig, brukar också förr eller senare bli utgivna.

  SvaraRadera
 10. Jag gillar det här med att visulisera! Visualisera mera! Jag tror det kan ha positiva effekter :)

  SvaraRadera
 11. Malin Bergström: Toppen då är vi två som tycker och tror likadant:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!