tisdag 22 februari 2011

Näe - kan inte hålla mig

Idag damp det ner en tidning i brevlådan som jag inte kan hålla mig ifrån fastän att jag inte har trädgård längre. Det är Allers Trädgård som jag har behållit.

Blommorna på bilderna är från min balkong från i somras. Överst blommar den blå Lobelian som det inte ens fanns några blommor på när jag planterade i balkonglådorna. På den bilden finns det oxå en stor vit Lobelia - samt min absoluta favvo - Rosenskära, det året ceriserosa.
Bild nr 2 är det en rosa Malva.

Här är det min miniörtagård: Timjan, Oregano, Dragon
I den vita baljan är det olika sorters Salvia, Lavendel, Tobak


Här är det precis nyplanterat med Tagetes i lådorna o den blå Lobelian är bra grön ännu

I kanten till höger kan man skönja en liten blå Lobelia. Här har Salvian o de andra växterna inte kommit ner i sin vita balja ännu, de står på en bricka med vatten och väntar. Vilket är toppen tycker 'Razz' som älskar sunkigt stillastånde vatten
med lite jord i. Vatten i petflaska ratar han för det mesta. Det ska vara antingen friskt eller sunkigt - det är det som gäller, inget mitt emellan alltså.
Till den här våren och sommaren har jag en betydligt mindre balkong, så jag måste vara sparsmakad i år. Det har varit problem med vattningen på förra balkongen som låg helt i söder
men nu ligger den i sen västersol. Kanske att jag tar mig råd att köpa någon Lindbergskruka oxå, det är nog det bästa.
Det riktigt kliar i fingrarna efter att få sätta igång. Jag har lärt mig att det inte är någon idé att planera för mycket för det finns sällan det man tänkt sig på handelsträdgårdarna sedan. Bättre att utgå från det som finns och fråga efter vad som skall komma under sommaren. Rosenskäran finns ju aldrig på våren så den måste jag spara plats för.
Nu skulle jag ju kunna så en massa, det tänker jag varje ny vår, men gör det sällan. Jag vill att det ska bli blommor fort, fort ... Det var skillnad när jag hade stort utrymme i källaren med mina planteringsgrejor - men se nu är det som det är och jag är superlycklig över min balkong.
Det ska bli så härligt när allt blir grönt igen och allt börja blomma - tro det eller ej - snart blir det så - det här året oxå - vänta bara ...
//Kramar om

2 kommentarer:

  1. Oj, så mycket fina blommor. Det är knappt att man kan tro att det kommer att bli varmt och blomtid igen. Så kallt och ruggigt som det är nu. Men det vet vi ju ändå att det kommmer varmare tider!

    SvaraRadera
  2. Monika Häägg: Ja det är tur att vi vet att allt ska vända och börja tina upp och grönska igen:-)

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!