torsdag 31 mars 2011

Nå MÅL - författarDRÖMMAR

Såg en gammal artikel i en SKTF-tidning om DRÖMMAR & MÅL vilken var lätt att applicera på att förverkliga sina författardrömmar och NÅ MÅLET = bli publicerad och läst av många. I stora drag har jag totat ihop några ord om det här på mitt eget sätt från artikeln. Drömmar går oftast inte att förvekliga, men är ändå betydelsefulla för att NÅ MÅLET. Att skilja på drömmar och MÅL är viktigt. MÅL ska kunna uppnås inom en viss tidsgäns. MÅLET kan kännas oändligt långt borta, men om man tar ETT STEG I TAGET är möjligheten att NÅ MÅLET större - än om man inte tar något steg alls. Att ha FRAMTIDSDRÖMMAR gör att kreativiteten ökar, förväntningar blir tydligare. Det är skillnad på framtidsdrömmar och KONKRETA MÅL. MÅL är något vi kan förverkliga, sträva efter att NÅ. MÅLET ska vara konkret, lockande, angeläget, realistiskt, innebära aktivitet och handling. ETT MÅL KAN INTE NÅS UTAN ATT STÖTA PÅ HINDER. ATT LYCKAS ÄR OFTA SISTA STEGET I EN RAD AV MISSLYCKANDEN. Min närmaste aktivitet för att NÅ mitt MÅL är att jag ska läsa igenom Manus 1 en omgång till (har nog läst det sammanlagt 300 ggr). Finslipa på ett nytt följebrev som blir totalt annorlunda jämfört med det förra. Maila förlag och fråga om det är okej att skicka in "samma manus som inte är samma längre" eftersom det förra ligger kvar på förlaget utan att jag hört något ännu? Vad gör ni för att nå målet? Allt för nu & Kram till er Applåderar den som kommenterar här på min blogg:-)10 kommentarer:

 1. Man måste kämpa hårt för sina drömmar. Även de omöjliga.
  Mål är viktiga att sätta upp och helst små delmål. Men... som jag brukar säga: Målet är inget - vägen är allt!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Man måste ha mål och drömmar, annars har man inget att kämpa för och sträva mot. Jag har ett mål och det är att få något av mina manus utgivet. Jag måste tro att det ska gå någon gång, annars kan jag ju lika gott ge upp med skrivandet, och det kan jag ju inte. :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Att ha mål i livet är nödvändigt. Annars skulle man ju stå helt stilla.
  Själv skriver jag på ett nytt manus och väntar på lektörsutlåtande på det första.
  Lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Monika Häägg: Håller med om att vägen är allt om den bär fram till målet:-):-)

  Nina: Då har vi samma mål men olika manus:-) Vill inte heller ge upp - måste framåt, måste, måste ... Kram

  Anneli: Det är nästan så jag mest ser fram emot ditt lektörutlåtande just nu mer än något annat:-) Tack för lyckönskningen och jag skickar en tillbaka. Kram

  SvaraRadera
 6. Håller med det som står innan. Man måste ha mål och som någon även skrivit gärna delmål på vägen. När man har ett mål så vet man åt vilket håll man ska och man orkar kämpa för att komma närmare hela tiden.

  Lycka till med allting :)
  Jag ska också fortsätta kämpa och inte ge upp.
  Kram Michaela

  SvaraRadera
 7. Hej. Läste ditt inlägg hos Maria E, det där om att när man bloggar att det känns som att man ibland "inget har att säga" och så kan även jag känna. Nu skriver jag inte om skrivande i första hand även om jag haft den drömmen med, men har just nu lagt drömmen på hyllan. Men som de övriga skriver - målet är kanske inte allt även om det skulle kännas bra att lyckas med det man vill.

  SvaraRadera
 8. michaelaberglund:Ja man får se det som om man seglar på havet - om man inte vet vart man ska kommer man till en okänd hamn:-) Tack för lyckönskningar o lycka till själv:-) Skickar lite extra kraft så att du inte ger upp:-) Kram

  SvaraRadera
 9. Cathrin: Du kommer nog ta ner skrivandet från hyllan lite längre fram ska du se:-)
  Jag får leta lite i fantasin för att hitta något att säga här på bloggen - ibland - oftast går det av sig själv:-) Kul att du tittade in:-)

  SvaraRadera
 10. Jag sätter alltid upp skyhöga mål. Har hört att ju större drömmar man har desto större är chansen att man kommer någonstans alls!

  Men man måste också vara medveten om att man ibland kanske inte når upp till ett mål inom utsatt tidsram. Och i en skapandeprocess är det okej. En del manus kan ibland behöva mogna mer än man först trott, andra inte alls.

  Så mål är bra, fantasitkt bra, men man får inte glömma bort att misslyckandes också behövs. ibland.

  Kram!
  /Nina
  ordetarditt.blogg.se

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!