onsdag 23 mars 2011

ORDJAKT ...


Det är det jag ägnar mig åt när jag redigerar - ORDJAKT - inte vilka ord som helst utan sådana som jag upprepar heeeela tiden. Vilka är orden? Det är: BÖRJADE, VERKADE och PLÖTSLIGT. Det är inte utan att jag blir ödmjuk på något sätt för jag trodde att jag lärt mig en del - och det har jag oxå. Ändå håller jag på att envisas med dessa ordupprepninger. Men nu är jag dem på spåren. Jag ändrar och redigerar och när jag gjort det scrollar jag uppåt och går igenom de sidor jag tagit bort dessa förtretliga ord från- ändå hittar jag flera fast jag trodde att det var klart. Jag blir inte alls nedslagen då - inte alls - jag blir mest fascinerad över att det finns några kvar här o var. Nu skulle jag förstås kunna använda sökfunktionen i Word - men det är ingen vits ännu - för jag vill gå igenom och lära mig vad jag gör för fel som ständigt återkommer till BÖRJADE, VERKADE och PLÖTSLIGT - sen när jag har lärt mig tillräckligt - DÅ ska jag använda sökfunktionen för att se vad jag missat.
För att använda en utnött men bra klyscha: "Man lär så länge man lever" - det gör mig så glad:-)
//Kramar om

6 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att man lär så länge man lever. :)

  Lycka till med ordjakten!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Visst är det:-) Jag tycker det är roligt oxå. Tack rara. Kram

  SvaraRadera
 3. ju, så, nog, väl ... är mina darling jag måste kill.

  SvaraRadera
 4. Malin: De där orden ska jag ta död på lite senare - en sak i taget:-)

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen konstigt hur lätt det är att "snöa in" på vissa ord. Ibland verkar det som att jag "kommer på" ett nytt ord och då börjar jag använda det väldigt mycket. Helt plötsligt (hehe plötsligt!) finns det gång på gång på samma sida. Inte så bra!

  SvaraRadera
 6. Monika Häägg: Ja det där brukar vara ett vanligt fenomen har jag förstått. Tänk om ordet "plötsligt" kunde användas i den utsträckning man själv vill - då skulle det hagla över sidorna:-)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!