tisdag 15 mars 2011

Såg jag i syne?Trodde inte att man kunde se myggor på vintern/våren - MEN igår gjorde jag det. Jag trodde in i det längsta att jag såg i syne, men två svarta myggkroppar höjde och sänkte sig över snödrivan när de flög omkring i luften. Jag stod länge och tittade på dem. Vem ska tro på det här tänkte jag?

För en stund sedan googlade jag och fann att någon annan ställt just min fråga. Finns det myggor på vintern? Här kommer svaret:

"Det är faktiskt inte så ovanligt att få myggbett mitt på vintern. Arter som tex Anopheles maculipennis eller Culiseta alaskaensis övervintrar som vuxna honor och kan då vakna upp mitt på vintern ibland. Det är inte en muterande mygg pga växthuseffekten."

Alltid lär man sig något nytt:-)


Flera bloggare berättar om olika vårtecken som snödroppar och krokus - men det här slår väl det mesta. Här i Stockholm finns det mygg redan ...:-)


Det är alltså tillförlitligt att tro på det man ser även om man tycker att det inte alls kan stämma.


//Kramar om

3 kommentarer:

  1. Men usch! Myggor och jag är ständigt på kollisionskurs. De älskar mig och jag avskyr dem eftersom jag får sådana galet kliande "bölder" av deras stick. Därför gillar jag inte alls att åka upp till makens familj i Tornedalen varje sommar... ;) Men, men... man får väl stå ut även om det är en riktigt jobbig period.

    SvaraRadera
  2. Men oj - det låter jobbigt. Jag får vanliga myggbett, men det är inte kul det heller ...

    SvaraRadera
  3. Hej, ganska säker på att du inte kommer svara, men bilden på myggan, kommer inte den myggan ifrån en film? isåfall vad heter den filmen? Du kanske inte ens kommer ihåg :P

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!