fredag 14 januari 2011

Får man på käften nu ...?

Ja - ingen smäll bara för att jag tror - till 99,99% säkerhet - att jag såg Lina Leandersson kliva in genom dörrarna på Stockholms stadsteater i tisdags. Lina som spelade rollen som Eli i Låt den rätte komma in. Det är därför jag satt in en bild på henne som hon egentligen ser ut utan att hon ska föreställa en slags vampyr.
En slags vampyr - hum, hum ... det är väl nu jag ska få på käften - inte för att hennes rolltolkning inte var bra, för det tycker jag att den var - men jag gillade inte filmen. Näe - just det!
Den gick på SVT1 i helgen som var och jag gillar Tomas Alfredsson som regissör därför hade jag höga förväntningar. Men vad hjälpte det, jag blev besviken. Jag har inte läst vad andra tycker om den - bara hört att den skulle vara BRA.
Men jag tyckte den var seeeeg och långsam (jag har inte läst boken så jag har inget att jämföra med) - och onödigt blodig.
Så kan det vara!
Tur att vi alla är olika - annars hade den inte blivit populär hos andra filmtittare/bokläsare.
På Skrivarlinjen läste vi en del noveller ur John Ajvide Lindqvists Pappersväggar som jag tyckte var jättebra. Kanske är därför som jag hade vissa förväntningar på filmen "Låt ...".
Styrkan i JAL's sätt att skriva ligger ju - tycker jag - i att han placerar sina intriger i vanlig vardagsmiljö. Det är då det blir extra ruskigt.
Om det finns andra som tyckte "Låt ..." var bra - så blir jag uppriktigt glad över det.
Över lag gillar jag att läsa böcker som svenska författare skrivit.
Så då sträckte jag ut hakan lite grann - men jag hoppas att du inte vill slå på den ändå.
//Kramar om

2 kommentarer:

 1. Jag har inte sett filmen men läst boken.
  Jag hade nog aldrig köpt boken om inte min son sagt att jag skulle tycka om den.
  Tycka om den känns lite som ett konstigt uttryck om den men iallafall.
  Jag sträckläste den på semestern i Spanien förra hösten och fick erkänna att jag kunde bli helt inne i den sortens böcker.
  Han skriver mycket bra. Läs den.

  SvaraRadera
 2. Kerstin: Ja - det är just det att han skriver bra - det vet jag ju. Men 'undertexten' som finns i hans böcker kom kanske inte fram i filmen?
  Så härligt med en bok som man bara måste sträckläsa - ser fram mot det:-)
  //Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!