fredag 21 januari 2011

Inte som jag trodde - hos läkaren

Idag var det dags för ett återbesök hos Dr. Armstrong. "Vi" misstänkte att jag hade B12-brist - men så var det inte.
Men jag hade en brist = D-vitaminbrist! Och sköldkörtelnivåerna var helt åt helskotta. Så det blir ny provtagning - alltså ska jag lämna ännu mer blod än vad jag gjorde förra gången.
Så ska jag ta ett "Transglutaminasprov" oxå - Dr. Armstrong sa att jag måste säga till på labbet så att de vänder på sidan där det provet finns så att de inte missar det provet.

D-vitaminbrist kan 'leda' till Parkinson och diabetes - så den där bristen behöver jag verkligen komma tillrätta med.

Det finns två förhållanden som kan leda till D-vitaminbrist. Solbrist och brister i kosten.

För drygt två år sedan hade jag den lindrigaste formen av hudcancer och opererade bort en 'mojäng' på kinden. Det var INTE kul ska jag säga.
Jag har exponerat min hud i solen väldigt mycket under måååånga år - under semestrar runt medelhavet. För det mesta har det varit 3-veckorssemestrar.

Efter hudcanceroperationen har jag UNDVIKIT solen väldigt mycket och jag har slarvat med kosten efter seperation och skilsmässa. Det har nu straffat sig!

Nu fortsätter jakten på vilka prover som ska visa att jag faktiskt mår så dåligt som jag gör. Men jag är optimistisk - Dr. Armstrong är vetgirig och vi kommer bra överens. Jag är såååå glad att han finns.

//Kramar om
3 kommentarer:

 1. Aj då mamma! Det där var ju inte bra alls. Men är bra att du träffat en bra läkare som tar det på allvar. Nu måste ni komma tillrätta med detta. Puss å kram

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att du inte mår bra, men skönt att det går att göra något åt det med ändrade kostvanor och kanske lite vitamintillskott! Krya på dig! Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Dotra Mi: Ja ibland har man tur att träffa rätt läkare:-)
  Kolesterolvärdet var BRA - trots att jag äter Bregott o 3% nat. yoghurt - fortsätt m det sa Dr. A. (Jag tar Linföolja varje dag oxå). En ännu mer glädjande sak var att levervärdena var bra, du vet ju vilka mediciner jag äter som är mkt riskabla. För inte så länge sen var de förhöjda.
  //Pussaråkramar


  Kim: Tack - på sikt ska det väl bli bättre - men utredningen är inte klar ännu.//Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!