tisdag 31 maj 2011

Dokumentöppnande ...

... tänkte jag börja med innan jag gör en massa andra saker här på min dator. Svårt! Men i morse gjorde jag det iallafall och gjorde lite nytta. Läste igenom en del av manuset, pusslade in lite nya grejer och tog bort något ord här och där. Det jag kollade extra efter var:

Bidrar scenen till handlingen, blir det något driv framåt av den, kan personerna utvecklas, saknas något i scenen etc. Hm ... kanske SÅG jag vad som behövdes?


Imorgon blir det inget dokumentöppnande på morgonen - det kommer dröja många timmar. Ska till Karolinska - Hörsel- o Balansenheten och Herr Tinnitus får följa med som min ständige skugga. Dessutom ska hyresvärden hit någon gång mellan 07.00 - 15.00 och kolla/göra rent i alla ventilationskanaler + ut/inventiler i fönstren ... Hur gör man då när man inte är hemma med sin stora hund? Jag har fått låna en bil, men kan bara ha vovven med mig om det är svalare väder än det är idag, den har ingen AC - eller annars får jag stoppa in honom i buren ... Tänk om det vore så att man kunde få ett visst klockslag istället - var på väg att ringa idag men teltiden var slut redan på fm och då var jag ju upptagen i manusdokumentet.


Voff, voff - kommer vovven säga när det ringer på dörren och främmande människor kliver in i hallen och trampar runt överallt. Dokumentet kommer att sova och inte reagera alls ...


Allt för nu & Kramar till er

4 kommentarer:

 1. Lycka till i morgon! En sak i taget brukar fungera bäst :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Tack söta du:-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men oj då Ebba, hur skall detta gå och hur har detta gått? Förstår precis hur det är att släppa in främmande folk till hunden som är ensam hemma! Hoppas du har löst det och att allt har gått bra på Karolinska!

  SvaraRadera
 4. Monika Häägg: Tack för din omtanke o förståelse:-)
  Så här blev det:
  Det regnade när jag gick upp, bra - men det slutade o temperaturen steg till 18-19. Ingen kom kl 07 iaf. När jag skulle rasta Razz o öppnade ytterdörren höll ventilationskillarna på o lastade in ett par jättedammsugare i porten. OJJ - sa de o tittade på hunden. I nästa andetag: "Du ska väl vara hemma?" Jag tyckte att de lät lite halsdarriga. Så förklarade jag läget och de var snabba med att säga: "Vi kommer en annan dag NÄR DU KAN VARA HEMMA MED DEN." Jag förklarade att jag i värsta fall kunde sätta in hunden i en bur. "Vi kommer den 16:e!"

  På Karolinska gick det bra - själva undersökningen tog 1 tim o 45 min. En hörselnedsättning konstaterades i Tinnitusörat och jag ska vidare till en specialistläkare på samma sjukhus i juli.
  Och Razz-hunden var lycklig när jag kom hem:-)
  Nu går ögonen i kors, bara sovit knappt 3 tim ...

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!