lördag 21 maj 2011

"Puss & Hej!"

Precis så sa hon min dotterdotter när hennes mamma & pappa kom för att hämta henne. Jodå - ut genom ytterdörren och så kom det: "Puss & Hej!" och så var hon på väg att gå - men hon vände sig sedan och gav mig en kram iallafall:-)
Den lilla är bara 2 år ännu men blir 3 om 21 dagar. Hon snackar (minst) 5-ordsmeningar och det forsar ur henne i princip hela tiden.
Vi gick till lekparken, där släppte jag hennes hand, hon rusade iväg och ropade: "HÄR KOMMER JAG!" Det var som att rulla tillbaka en film där min dotter hade huvudrollen - hon sa och gjorde precis likadant:-)
Varje gång hon åkte i rutchskanan sa jag: "Här kommer mormors Ida." Det kom några fler barn och Ida sa: "Det är MIN mormor", som om någon av de andra barnen skulle ta mig ifrån henne. Söta lilla!
Hon styrde en stor båt - nej, ett skepp och jag frågade om vi skulle åka till morfar. Nej, sa den lilla. "Ska vi till Strandvägen då?" och se det gick bra. Jag fick betala 1 krona för att få följa med och blev tilldelad en plats längs styrbords sida. Sedan fick jag följa med Djurgården runt också (fastän att vi egentligen var i Hässelby) för samma pris.
Dotterdottern släppte rodret, hoppade upp i fören och blåste såpbubblor i regnbågens alla färger ut över vattnet.
Skepparen behövde få lite förning så vi gick hem och åt kyckling, stora vita bönor och färsk fänkål. "Nu är jag klar", sa hon när magen var full.
Vi läste "Max-böcker", sorterade kort, körde rally- respektive polisbil så hundhåren yrde. Lekte med massagebollar i sängen med hunden och framförallt så pratade vi - för det är det jag gör med lilla fröken Ida och det är det hon gör med mig:-)

Kan inte påstå annat än att jag är lite trött i kolan nu:-)
Barnbarn är likamed RIKEDOM!

Allt för nu & Kramar till er

2 kommentarer:

  1. TACK mamma för hjälpen/avlastningen idag! Puss och kram Dotra och David

    SvaraRadera
  2. Ingela: Varsågoda - nöjet är på min sida:-) Det var såååå roligt att få dela en del av dagen med henne. Vi hade kul:-)
    Pussåkram Mor

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!