söndag 22 maj 2011

Len som finaste sammet ...



















... och formad som ett hjärta är de blad från det träd som jag älskar framför alla andra = LINDEN. Det är en ljuvlig känsla att lägga ett lindblad i ena handen och stryka med den andra handens fingrar över det. Den finluddiga lena mjukheten gör mig lugn och närvarande i nuet. Jag vet inte så mycket om Mindfulness, men för mig räcker det med att hålla i ett blad som ser ut som ett hjärta och upplevs som sammet.

Jag är inte mindre närvarande i nuet om jag tar ett lönnlöv mellan händerna, men det ger en helt annan känsla. Det är svalt, lite blankt och slätt. Ungefär på samma vis som ett björklöv känns.

Just nu finns det på LINDENS grenar som små embyon i rosagult som snart bildar knoppar till det "segel" som sitter ovanför de blombollar som kommer i juni/juli. Bara färgen på de blommorna får mig att rysa av välbehag i magen = LINDBLOMSGRÖNT - så vackert det låter.

Nu är jag ingen expert alls - långt därifrån - jag kanske beskriver det här på helt fel sätt, men det är så jag upplever det.


Till min lycka finns det LINDAR där jag och vovven brukar promenera - det gör mig glad ända in i hjärtegrunden. Vad annars när bladens form ser ut som ett hjärta! Tänk bara ett helt träd med löv som ser ut som symbolen för kärlek.


Allt för nu & Kramar till er


10 kommentarer:

 1. Lindblomsgrönt, finns det något vackrare. både färg och ord. Det är som att man kan smaka på det. Det smakar bra! Jag måste prova att känna på hjärtbladet!

  SvaraRadera
 2. Nu blev din blogg ännu grönare :O

  SvaraRadera
 3. Monika Häägg: Ja - känn på det, då kommer du att förstå vad jag menar:-)

  SvaraRadera
 4. Malin: Grönt e skönt:-) MEN jag gjorde en röd ny design som försvann när Blogger hade problem. Har inte haft tid att göra om alla inställningar igen - men det kommer nog längre fram.

  SvaraRadera
 5. Så vackert du beskriver känslan.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Anneli: Tack - vad du är gullig:-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har testat lindbladet och ett björblad idag. Det är stor skillnad! Härlig känsla!

  SvaraRadera
 8. Monika Häägg: Vad roligt - då förstår du:-)
  Nu har en av "mina" lindar fått något skadedjur på bladen - ser ut som taggar som sticker upp, som en igelkott ...

  SvaraRadera
 9. Viss kan man bli glad av träd:). Utanför mitt köksfönster (jag sitter alltid i köket och skriver) står en stor ståtlig björk. Jag följer den dag för dag, när det började knoppas på den i april, nu när den är tät och frodig, på hösten när den får gula blad osv. Känns som att just den här björken är min vän:).
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Maria: Inte fy skam att ha en björk till vän:-)
  Kramar

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!