söndag 29 maj 2011

Nytt romanprojekt pockar på ...


... men det känns inte alls som om jag har utrymme för det just nu. Jag håller ju redan på med ett nytt manus, "Trappan". Sedan är det ett barnboksmanus som jag borde ta tag i snarast. Varför kommer det ett nytt då?
Jag tror själv att det beror på att jag haft en del återkommande mardrömmar om något som hände för några år sedan men som ännu så länge inte är bearbetat. Men det förvånar mig att det kommer i mardrömsform. Å andra sidan, om det varit vanliga drömmar så hade jag nog knappast brytt mig, då hade de bara glömts bort i det vardagliga bruset. Jag har ingen lust att hålla på med det där obearbetade - jo, längre fram hade jag tänkt att ta mig igenom det. Phuu!
Ska försöka att hålla emot ett tag till även om det känns som om någon knackar på insidan av skallen, allt för att få uppmärksamhet.
Ev. har jag funderingar på en fortsättning på "Trappan" så jag vill inte hålla på med något annat, men jag kanske blir tvungen komma emellan med det som pockar på nu?

Idag kom jag t om på en tänkvärd titel! Sjutton oxå - att det inte kan vara lugnt nu då. Bilden ger en liten, liten hint om den där titlen. Näe - det är inte "Glaskupan" - en sådan bok finns det redan ... men den här bilden var det närmaste jag kunde komma.

Kanske att jag iallafall ska göra en nytt dokument med titeln och skriva några stolpar? Vill inte!

Allt för nu & Kramar till er

6 kommentarer:

 1. Det är klart att du ska skriva ner så mycket som du kan. Sedan kan du ta tag i det när det passar eller när du inte kan låta bli :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Anneli: Ja, jag har gjort som du sa nu. Har öppnat ett nytt dokument och skrivit några sidor för att lätta på trycket:-)
  Känns bättre nu!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det jobbigt att ha denna sjukdom? att man hela tiden har massa storys som vill leva ut. Exorcister är vi kanske. :O

  SvaraRadera
 4. Malin: Skrivsjuka var det så det hette, det vi har?
  Jag vet precis när jag insåg att titlen var given, det var när jag berättade för en kompis om mardrömmarna. Då sa jag ett speciellt ord för att beskriva hur det varit i verkligheten. Efter det gick det inte att hålla emot längre, ut skulle det bara ... så blev det (men bara lite):-)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt när det kommer ny inspiration hela tiden. Då är det flyt på orden!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Kim: Ja så är det:-) Skönt när olika teman infinner sig.
  Jag tänkte faktiskt på dig när jag vaknade upp med de levande drömmarna inom mig. Att de måste BETYDA något särskilt:-)
  Kram

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!