söndag 1 januari 2012

Borde gett mera dricks ...

... kanske? Men först tyckte jag att hon som serverade var lite purken och det drog ner helhetsintrycket. Ändå log hon och såg tillfreds ut när den beställda nyårshummern sattes ned på bordet. Jag ville veta vad salladen innehöll? Hennes läppar formade ord och det var lätt att lyssna till rösten, den lät glad:
"Ätmogen avocado, lättkokta sugersnaps, cocktailtomater, hackad citron, lite salt och peppar. Låt det väl smaka. Gott slut på 2011!"
Snålvattnet rann till direkt av hennes beskrivning. Jag tackade och våra blickar möttes, vi log. Jag hade misstagit mig på henne, hon var ju riktigt rar. Med förväntan tog jag en liten tugga på salladen och den var utsökt i all sin enkla fruktiga, söta och syrliga smak. Njutningen av hela anrättningen var superb tillsammans med en bubblande Cava.


Till dessert beställde jag in en slags "Trifle" med färska jordgubbar, röda färska plommon varvat med en skivad specialkanelbulle och över alltihop var det en blandning av flädersaft och vitt vin. Den här serverades med nyvispad, välkyld grädde.

Nu ångrar jag att jag fick för mig att hon var purken - jag hade fel, allt var ju så gott och fint gjort och hon var så vänlig och log så fint. Jag hade en toppenkväll och borde ha gett henne extra mycket i dricks eftersom den här hon - ja, se det var jag själv!

Allt för nu, god fortsättning & Kramar till er


1 kommentar:

  1. Jag önskar dig ett helt underbart och framgångsrikt 2012!
    Många kramar!

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gläder mig!